Selecteer een pagina
In deze video van Cannabis Lifestyle TV geeft Trey ons 4 belangrijke tips voor buiten wiet kweken. Elk deel van de video gaat over een belangrijke periode in de levenscyclus van je cannabis plant en zal je zeker helpen bij je volgende buitenkweek!

Locatie, Locatie, Locatie!

Om buiten te kweken kan je het beste een locatie op het zuiden zoeken die het liefst ook nog een hek er omheen heeft. Buiten wiet kweken hangt ook van privacy af, je werkt namelijk een stuk makkelijker en gemoedelijker als je weet dat er niemand mee kijkt. Wiet planten hebben echter wel zo veel mogelijk licht nodig, dus kies een plek waar er geen gigantische bomen of gebouwen in de buurt staan die voor schaduw zorgen. Te veel schaduw, vooral tijdens de zonnigste momenten van de dag, kan ten koste gaan van het tempo waarin je planten groeien en dus uiteindelijk ook je oogst!

Cannabis Plant In Maisveld

Wanneer Zet Ik Mijn Cannabis Plant Buiten?

Wiet kweken buiten hangt heel erg af van timing, Trey adviseert dan ook om je zaden of stekken eerst binnen op te kweken. Op deze manier loop je niet het risico dat je zaden verliest aan weersomstandigheden en weet je zeker dat je planten de best mogelijke start krijgen. Zodra de planten ergens tussen de 15 en 60 centimeter hoog zijn in hun groeifase kun je er zeker van zijn dat je planten sterk genoeg zijn om zich aan te passen aan de omstandigheden buiten. Vanaf 21 juni is het hoogtepunt van de zomer voorbij en worden de dagen weer korter, het is belangrijk dat je planten ergens vóór dit moment buiten zet.

Dode cannabis plant

Wiet Kweken Buiten En Beveiliging

Het is altijd belangrijk om je Cannabis plant goed in de gaten te houden, beveiligingscamera’s kunnen uitkomst bieden. Trey legt uit dat je tegenwoordig eenvoudig en goedkoop beveiligingscamera’s kan kopen op internet of bijvoorbeeld in een electra winkel. Buiten wiet kweken is ook interessant voor de lokale dieren die graag Cannabis planten eten, het is dus ook een goed idee om een omheining om je planten heen te zetten.

Geit die een cannabis plant eet
Verder wordt nog eens aangehaald dat het erg belangrijk is om goed na te denken over het formaat van je potten, aangezien het uiteindelijke formaat van de plant hier voor een groot deel door wordt bepaald. Ook legt Trey uit dat wiet kweken buiten, zeker in de volle grond, gigantische planten kan opleveren, hij geeft een aantal tips om dit te vermijden zodat je je planten goed onder controle kan houden.

Oogsten!

Het laatste en leukste deel van wiet kweken is gelijk ook de meest cruciale periode van de hele kweek, problemen rondom de oogsttijd kunnen je hele kweek snel verpesten. De lijn tussen een perfecte wiet top en een top die nog niet rijp is kan erg dun zijn. Let goed op en blijf het weer in de gaten houden naarmate je dichter bij de oogst datum komt, beslis daarna op basis van ervaring wanneer je gaat oogsten.

cannabisplant te laat geoogst en volledig uitgedroogd
Het laatste en leukste deel van wiet kweken is gelijk ook de meest cruciale periode van de hele kweek, problemen rondom de oogsttijd kunnen je hele kweek snel verpesten. De lijn tussen een perfecte wiet top en een top die nog niet rijp is kan erg dun zijn. Let goed op en blijf het weer in de gaten houden naarmate je dichter bij de oogst datum komt, beslis daarna op basis van ervaring wanneer je gaat oogsten. Je wil niet dat vorst of toprot je Cannabis plant verpest, Trey adviseert zelfs om vroeg te oogsten mocht het risico te groot worden. Nadat je je planten omgehakt hebt is het tijd om ze te knippen en op te hangen. Volgens Trey is de manier waarop je oogst, knipt en droogt vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp ook naar onze handleiding wiet kweken buiten met een maximale opbrengst!