Selecteer een pagina

Wat Is Een Autoflower Cannabis Plant?

Automatische Bloei

Autoflower zaden gaan na het ontkiemen automatisch snel de bloeifase in, hierdoor zijn deze soorten na ongeveer 70 dagen al klaar om te oogsten. Door de Ruderalis genetica is dit type plant aangepast aan veel licht en kou door een zeer snelle levenscyclus te hebben. Een groot voordeel van autoflower soorten is dat kwekers nu zelfs met slechte weersomstandigheden buiten een hoge opbrengst kunnen halen.

Ruderalis

Cannabis Ruderalis is de originele miniatuur Cannabis plant en is komt oorspronkelijk voor in het zuiden van Siberië en sommige delen van Rusland. Voordat autoflower zaden echte commerciële waarde begonnen te krijgen was de meest populaire autoflowering soort Santa Maria. Deze soort werd doorgaans getest op 7 of 8% THC en was qua smaak en effect ook niet super. Dankzij moderne veredelingstechnieken en kruisingen met stabiele genetica zijn autoflower zaden nu beter dan ooit en nemen ze langzaam de markt over. Autoflower zaden zorgen er dan ook voor dat kwekers nu met minimale moeite kwalitatief hoogstaande wiet toppen kunnen kweken.

Europese Ruderalis soorten komen oorspronkelijk uit Siberië.

De Voordelen Van Autoflower Zaden

Autoflowers Zijn Snel Klaar

Vanaf het moment dat je autoflower zaden ontkiemen, kun je na ongeveer 10 weken een goede oogst binnenhalen. Afhankelijk van de genetica kunnen veel soorten kunnen zelfs in minder tijd klaar zijn met de bloeifase. Indica dominante kruisingen zijn over het algemeen eerder klaar dan Sativa dominante, bovendien blijven Indica soorten meestal kleiner.

Autoflowers Blijven Klein

Kweken uit autoflower zaden is erg populair omdat de planten klein blijven. Hiermee bedoelen we niet dat je er een lage opbrengst uit haalt, maar dat de planten kort en vol worden. Sommige soorten vormen grote zijtakken en kunnen erg breed worden, maar blijven alsnog kort. Je kunt autoflower zaden ook goed dicht bij elkaar planten en in een sea of green style kweken. Als je veel ruimte hebt en die ook optimaal wil benutten is het een goed idee om van te voren goed na te denken over welke autoflower zaden je in huis haalt.

Kleine autoflower wiet planten
Autoflowers Vallen Minder Op

Autoflower zaden zijn ideaal voor het kweken op een balkon of dak, liefst tussen andere planten in. Doordat autoflower planten maar tussen de 70 en 90 centimeter worden zijn ze erg makkelijk om onopgemerkt te kweken. Aangezien veel kamerplanten en groentesoorten ook ongeveer dit formaat blijven kun je er op een eenvoudige manier voor zorgen dat je planten niet te veel opvallen. Voor veel kwekers die anders bang zouden zijn voor politiehelikopters zijn autoflower zaden ook hierom een uitkomst.

Wiet planten verstopt tussen de tomaten

Autoflower Zaden Kweken Zichzelf

Kweken uit autoflower zaden is waarschijnlijk de makkelijkst mogelijke manier van wiet kweken aangezien autoflower planten slecht reageren op trainen en snoeien. Met technieken als toppen, supercroppen en lollipoppen kun je met reguliere soorten vaak de opbrengst flink verhogen, maar bij autoflowering soorten kun je deze beter geheel achterwege laten. Omdat autoflower soorten zo snel bloeien, zullen de planten vaak niet volledig herstellen van snoeien en zal je opbrengst lager zijn dan als je ze laat groeien zonder in te grijpen.

Autoflowers Kunnen Goed Omgaan Met Slechte Klimaten

Door de Ruderalis achtergrond zijn autoflower soorten vaak minder vatbaar voor de negatieve effecten van kou en een hoge luchtvochtigheid. In combinatie met het formaat van autoflower planten en hoe snel ze bloeien is het eenvoudig om problemen als toprot te vermijden.

Meerdere Oogsten Per Jaar

Je kan autoflower soorten dan misschien niet stekken, maar door de snelle levenscyclus is het wel mogelijk om veel vaker te oogsten dan met reguliere soorten. Als je elke 10 weken oogst is het mogelijk om wel 5 keer per jaar te oogsten, afhankelijk van waar je woont. Veel kwekers kweken van april tot september autoflowers en behalen hier zeer goede resultaten mee.

Trimmen Is Eenvoudig

Wiet knippen en trimmen van autoflower soorten bij het oogsten is een eenvoudig proces omdat er vaak maar één grote cola gevormd wordt. Dit betekent dat je als kweker meer tijd over hebt om nauwkeuriger te werken. Als je gewend bent aan het oosten van grote reguliere Cannabis planten zul je verbaasd zijn hoe snel je autoflower soorten kunt oogsten.

Ak automatic autoflower zaden

Praktische Informatie Over Autoflower Zaden Kweken

Beste Moment Om Autoflower Zaden Te Planten

Autoflower soorten groeien het beste bij 14-18 uur licht per dag. Dit is natuurlijk geen standaardscenario in grote delen van Europa, maar door het zaaien van je autoflower zaden goed te timen kan je het meeste uit de zomer halen. Voor veel kwekers betekent dit dat je vroeg moet zaaien. Wij raden kwekers met goed weer, zoals rondom de Middellandse Zee, aan om tussen mei en september te planten. Bij een minder zonnig klimaat raden wij aan om je autoflower zaden in juni, juli of augustus te zaaien.

Juiste Plek Vanaf Het Begin

Je kunt je planten het beste zo veel mogelijk met rust laten zodra je autoflower zaden opkomen. Dit gaat ten eerste over verpotten, autoflower soorten hebben relatief meer last van stress, dus raden wij aan om je planten gelijk in de pot te zaaien waar ze hun bloeifase in af zullen ronden.

Ten tweede is het beter om je planten zo min mogelijk te verplaatsen, zelfs al krijgen ze anders een aantal uren meer directe zon. Door je planten op één plek te laten staan zorg je dat ze zich zo goed mogelijk aanpassen aan hun omgeving, en dus sneller groeien.

Optimale Maat Potten Voor Autoflowers

De ideale maat pot voor autoflower soorten is tussen de 20 en 25 liter. Het is met autoflower zaden ook goed mogelijk om er meerdere per pot te zaaien, op deze manier kun je een hogere opbrengst halen per pot en lijkt het van een afstand nog steeds of er maar één plant in de pot staat. Bij het kweken in kleine potten kun je er vanuit gaan dat je planten ook kleiner blijven. De toppen zullen van goede kwaliteit zijn, maar de totale opbrengst zal lager liggen. Zorg er in ieder geval voor dat je groeimedium luchtig is en alle nodige voedingsstoffen en mineralen bevat.

Potten Voorbereiden Voor Autoflower Zaden

Autoflower planten groeien het beste in een medium dat veel stikstof, fosfor en kalium bevat. Aangezien autoflower soorten zo snel groeien zijn er veel voedingsstoffen nodig om dit groeitempo bij te kunnen houden. Veel kwekers zijn erg nauwkeurig met water geven, zeker tijdens de warme zomermaanden. Een goed mengsel van aarde, perliet en vleermuis guano werkt erg goed bij het kweken uit autoflower zaden. De guano ondersteunt de ontwikkeling van stengels en takken, bovendien zorgt de hoge hoeveelheid fosfor voor een verbeterde wortel ontwikkeling. Vloeibare voeding helpt ook veel, zeker tegen het einde van een kweek aangezien de voeding in het medium dan voor het grootste deel op zal zijn.

Lichtduur

Zelfs als je autoflower zaden onder een regime kweekt waarin ze maar 10 uur licht per dag krijgen kun je er vanuit gaan dat je wiet toppen van hoge kwaliteit zullen zijn. Het is echter wel zo dat je Cannabis planten onder deze omstandigheden minder groot zullen worden en een lagere opbrengst zullen hebben dan bij meer dan 12 uur licht per dag. De toppen zelf zullen er prima uitzien, normaal rijpen en een redelijke biomassa vormen.

kleine wiet plant door verkeerd licht schema

Tips Bij Autoflowers Kweken

Wiet Stekken Uit Autoflower Zaden

Een groot verschil tussen fotoperiode soorten en autoflower soorten is dat je een autoflower plant niet als moederplant kan bewaren om wiet stekken van te nemen. De reden hiervoor is dat autoflower soorten na ongeveer drie weken beginnen met bloeien, ongeacht van de duur van het licht. Dit betekent dat autoflower planten zelfs bloeien als je ze 18 uur licht per dag geeft, terwijl een reguliere Cannabis plant bij zoveel uren licht per dag in de groeifase zou blijven.

Bijvangst In Je Groei Ruimte

Autoflower soorten bloeien onder omstandigheden waarin regulere soorten normaal hun groeifase in doorbrengen. Als je een kweek ruimte hebt waarin je toch al 18 uur licht per dag geeft kun je hier gemakkelijk een aantal autoflower planten bij zetten om ervoor te zorgen dat je snel planten kan oogsten die veel licht hebben gehad.

Variëteit In Autoflower Zaden

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer soorten autoflower zaden op de markt gekomen, dit heeft gezorgd voor een aanbod in geur, smaak, effect en phenotype dat nog nooit zo veelzijdig was. Veel seed banks bieden inmiddels autoflower zaden van verschillende soorten Indica, Sativa, Kush, Haze, Skunk etc. aan. Door deze ontwikkelingen is het nu mogelijk om door middel van autoflower zaden je favoriete soorten het hele jaar buiten te kweken.

Foto van klassieke ruderalis soort
Indicas

Autoflowering versies van Indica soorten zijn betrouwbaarder dan Sativas als je planten niet continu in de zon staan, of er periodes zijn waarin de zon weinig doorkomt. Onze Medical Kush Automatic, Dutch Automatic en Spliff Cheese Automatic zijn vooral erg betrouwbaar in suboptimale weersomstandigheden.

Welke Autoflower Zaden Zijn Het Beste

Bij het kweken van autoflower zaden is ervaring minder belangrijk dan bij indoor soorten. De belangrijkste factoren voor een goede opbrengst zijn licht en voeding. Sativa soorten zullen meer zijtakken vormen, Indicas doen dit minder en zijn geschikter voor een sea of green kweek. We raden je aan om naar ons aanbod aan autoflower zaden te kijken om te zien welke het meest geschikt zijn voor jou.