Menu
Geplaatst in autoflower wiet kweken

autoflowering cannabis zaden

autoflowering cannabis zaden

Het kopen van autoflowering cannabis zaden

Het kopen van autoflowering cannabis zaden is een must voor cannabiskwekers. Het beslissen welke type cannabis zaden te kopen is iets wat alle cannabiskwekers moeten doen. Het kweken van autoflowering wietzaden verschilt met het kweken van reguliere cannabis zaden. Wat zijn autoflowering cannabis zaden? Wat maakt autoflowering cannabis zaden anders dan reguliere cannabis zaden?

De levenscyclus van Autoflowering Cannabis Zaden

De bloeifase van autoflowering cannabis zaden is anders dan de bloefase bij reguliere cannabis zaden. De reguliere indica en sativa bloeiperiodes worden gereguleerd door de hoeveelheid licht die zij ontvangen, dit houdt in dat de plant zijn groei- en bloeifases reguleert naar het aantal uren licht en donker. Naarmate de cannabisplant minder licht begint te krijgen, zoals 12 uur licht en 12 uur donker, begint het hormoon fytochroom vrij te komen waardoor de bloeifase start. Omdat de autoflowering cannabisplanten in tegenstelling tot de reguliere cannabisplanten automatisch gaan bloeien nadat zij een bepaalde leeftijd hebben bereikt en niet vanwege een vermindering van de periodes van licht, verdienen zij de naam autoflowering. Autoflowering is een eigenschap geërfd van de wilde ruderalis soorten. Kwekers hebben de autoflowering eigenschappen van de ruderalis soorten gekruist met de THC productie van reguliere indica en sativa soorten. Dit leidde tot krachtige autoflowering soorten die sterker zijn dan de wilde ruderalis. Een aantal weken na het ontkiemen begint de autoflowering plant te bloeien, tegelijkertijd groeit de plant verder. Autoflowering planten hebben een korte vegetatieve fase, dit houdt in dat zij automatisch gaan bloeien na een groeiperiode van 17 tot 28 dagen afhankelijk van de karakteristieken van de soort. Hierdoor zijn zij over het algemeen kleiner, variërend van 0.3 tot 0.9 meter, ook kunnen zij verschillen in de bloei. Autoflowering planten kunnen over het algemeen geoogst worden na 60 tot 80 dagen afhankelijk van de eigenschapppen van de soort. In tegenstelling tot autoflowering soorten hebben reguliere soorten een langere vegetatieve fase en hebben zij kortere dagen nodig om te bloeien. Er zijn slechts enkele eenvoudige voorwaarden om autoflowering cannabis zaden zich optimaal te laten ontwikkelen. Sommige autoflowering planten zullen het beste groeien onder 20 uur licht en vier uur donker, waar anderen 18 uur licht en 6 uur donker prefereren. Als je gebruik maakt van tuinaarde is aan te raden om autoflowering cannabis zaden in lichte aarde te planten. Vanwege hun kleine formaat zijn ze uitermate geschikt voor hydroponische systemen. De eerste 12 tot 14 dagen heeft de plant geen extra voedingsstoffen nodig, alleen water. Na twee weken is het acceptabel om te beginnen met een kleine hoeveelheid lichte voedingsstoffen die de groei bevorderen. Spoel na een week of twee de plant door en wissel naar voedingsstoffen die de bloei bevorderen. Het is aanbevolen een week voor het oogsten te stoppen met voedingsstoffen en de plant nogmaals door te spoelen. ak autoflowering cannabis zaden

Voordelen van Autoflowering Cannabis Zaden

  • Snelle opbrengst.
  • Ze blijven klein in omvang, waardoor er meerdere planten kunnen groeien in een kleine ruimte.
  • Ze blijven klein waardoor ze discreet buiten geplaatst kunnen worden
  • Het is mogelijk om meerdere keren per jaar buiten te oogsten
  • De meeste soorten zijn resistent tegen veel ziektes en schimmels
Nadelen
  • Omdat de autoflowering cannabis zaden eigenschappen hebben van de cannabis ruderalis kan het THC-gehalte wat lager uitvallen.
  • Vanwege de kleine omvang van de plant kan de opbrengst wat lager uitvallen maar dit kan gecompenseerd worden door de snelle oogst.

Wij van Spliff Seeds hebben een brede selectie van autoflowering cannabis zaden. Voor autoflowering cannabis zaden heeft de AK Automatic een hoge THC potentie, is zij makkelijk te kweken en is zij in ongeveer 10 weken klaar om geoogst te worden.

Ga naar boven