Selecteer een pagina

Autoflowering cannabiszaden kopen

Het kopen van cannabiszaden is onvermijdelijk voor cannabiskwekers. Kiezen welk type cannabiszaden je moet kopen is een keuze die alle cannabistelers moeten maken. Het kweken van autoflowering cannabiszaden heeft verschillen met het kweken van reguliere cannabiszaden. Wat zijn autoflowering cannabiszaden? Wat maakt ze anders dan gewone cannabiszaden?

Levenscyclus van autoflowering cannabiszaden

In tegenstelling tot reguliere cannabiszaden is de bloeifase van autoflowering cannabiszaden niet hetzelfde. De reguliere indica’s en sativa’s-bloemcycli worden bepaald door fotosynthese, wat betekent dat de groei- en bloeifase gereguleerd wordt door het aantal uren van licht en donker om te beslissen wanneer het tijd is om te bloeien. Bij uren van meer duisternis zoals 12 aan en 12 uit veroorzaken dat het hormoon genaamd fytochroom zich ophoopt en bloeifase in gang zet.

AK Automatic Top
Autoflowering is een eigenschap die geërfd is van wilde ruderalis soorten. Kwekers hebben de autoflowering eigenschappen van de ruderalis soorten gekruist met de THC productie van reguliere indica en sativa soorten. Dit leidde tot krachtige autoflowering soorten die sterker zijn dan de wilde ruderalis. Een aantal weken na het ontkiemen begint de autoflowering plant te bloeien, tegelijkertijd groeit de plant verder. Autoflowering planten hebben een korte vegetatieve fase, dit houdt in dat zij automatisch gaan bloeien na een groeiperiode van 17 tot 28 dagen afhankelijk van de karakteristieken van de soort. Hierdoor zijn zij over het algemeen kleiner, variërend van 0.3 tot 0.9 meter, ook kunnen zij verschillen in de bloei.

Autoflowering planten kunnen over het algemeen geoogst worden na 60 tot 80 dagen afhankelijk van de eigenschapppen van de soort. In tegenstelling tot autoflowering soorten hebben reguliere soorten een langere vegetatieve fase en hebben zij kortere dagen nodig om te bloeien. Er zijn slechts enkele eenvoudige voorwaarden om autoflowering cannabis zaden zich optimaal te laten ontwikkelen. Sommige autoflowering planten zullen het beste groeien onder 20 uur licht en vier uur donker, waar anderen 18 uur licht en 6 uur donker prefereren. Als je gebruik maakt van tuinaarde is aan te raden om autoflowering cannabis zaden in lichte aarde te planten. Vanwege hun kleine formaat zijn ze uitermate geschikt voor hydroponische systemen. De eerste 12 tot 14 dagen heeft de plant geen extra voedingsstoffen nodig, alleen water. Na twee weken is het acceptabel om te beginnen met een kleine hoeveelheid lichte voedingsstoffen die de groei bevorderen. Spoel na een week of twee de plant door water en wissel naar voedingsstoffen die de bloei bevorderen. Het is aanbevolen een week voor het oogsten te stoppen met voedingsstoffen en de plant nogmaals te spoelen.

Opkomende Autoflower Wietplant Zaailing

Voordelen Van Autoflowering Cannabis Zaden

  • Snelle opbrengst.
  • Ze blijven klein in omvang, waardoor er meerdere planten kunnen groeien in een kleine ruimte.
  • Ze blijven klein waardoor ze discreet buiten geplaatst kunnen worden
  • Het is mogelijk om meerdere keren per jaar buiten te oogsten
  • De meeste soorten zijn zeer resistent tegen veel ziektes en schimmels
Nadelen
  • Omdat autoflowering cannabis zaden eigenschappen hebben van cannabis ruderalis kan het THC-gehalte wat lager uitvallen.
  • Vanwege de kleine omvang van de plant kan de opbrengst lager uitvallen maar dit kan gecompenseerd worden door de snelle oogst.

We hebben bij Spliff Seeds een brede selectie van autoflowering cannabis zaden. Onze favoriete autoflowering soort is de AK Automatic door haar hoge THC potentie, het feit dat ze zeer makkelijk te kweken is en haar korte bloeitijd waardoor je vaak al na 10 weken kan oogsten.