Selecteer een pagina

Autoflowering Wiet Kweek Tips & Trucs

Narley Farmz heeft op het PureBoys Organics Youtube-kanaal een filmpje geplaatst waarin het prille begin van autoflowering wiet planten besproken wordt. De auteur heeft een relaxte houding wat betreft wiet kweken en geeft aan dat je zijn advies met een korreltje zout moet nemen. Hij ziet verschillen in stijlen van kweken vooral als een kwestie van smaak en is niet van mening dat de een manier beter is dan een andere. Hij heeft daarentegen wel een aantal uitgesproken ideeën over het kweken van autoflowering wiet soorten. In deze video heeft hij het vooral over de eerste stadia van jonge autoflowering wiet planten. In dit korte artikeltje vergelijken we zijn tips met onze eigen tips voor het kweken van autoflowering wiet zaden.

autoflower wiet top
Autoflower wiet soorten hebben bij sommige mensen een slechte reputatie, maar je kunt er gewoon prachtige toppen mee kweken hoor!
Gedurende het merendeel van de video zijn twee erg jonge autoflowering planten in beeld. Deze liggen ongeveer een week uit elkaar, de kleine is een week oud en de grotere 15 dagen. Hij benadrukt nog eventjes hoe snel autoflowering wiet planten wel niet groeien! Verder krijg je van Narley Farmz goed advies, met als bijsluiter dat iedereen moet kweken op een manier die voor jezelf leuk is. Niks is verkeerd!

Tip #1 – Verpot Autoflowering Wiet Planten Niet

Ondanks dat het prima mogelijk is om autoflowering wiet planten te verpotten is het vaak beter om dit volledig te vermijden. De auteur van het filmpje heeft het goed en fout zien gaan met verpotten, met aan de ene kant geweldige resultaten, maar aan de andere kant hele ongelukkige plantjes. We zijn het ermee eens dat je een autoflowering soort meestal het beste van begin tot eind in dezelfde pot kunt opkweken.

Hij raad aan om in aarde te kweken, maar mixt daar wel ca. 30% perliet en/of kokos doorheen om voor een betere doorstroom van water te zorgen. Wat potten betreft vind hij 10 liter ongeveer het minimum voor een normale autoflowering wiet plant. Super autoflowering wiet soorten leveren meer op maar worden ook aanzienlijk groter, hier kun je dus beter potten van 20-25 liter voor gebruiken. Onze huidige collectie van autoflowering wiet zaden bestaat uitsluitend uit normale autoflowers, deze doen het inderdaad erg goed met deze aanbevelingen.

White Widow Automatic meteen in grote potten
Deze White Widow Automatic kweek kan je nu met rust laten! Door een grote pot te gebruiken vanaf het begin hebben deze dames bijna geen aandacht nog tot ze beginnen te bloeien.

Tip #2 – Je Kunt Vroeg Voeden, Maar Doe Voorzichtig!

Een tip die we vaak tegenkomen en zelf ook vaak geven is dat autoflowering wiet planten de eerste 3+ weken eigenlijk geen voeding nodig hebben. Volgens Narley Farmz is dit een beetje onzin en kun je vanaf halverwege de derde week prima voeding meegeven. Hij vindt vroeg beginnen erg belangrijk en begint op dag 7 al met een wortelstimulator en meestal dus rond dag 17 met voeding. Wel benadrukt hij dat je minder voeding moet gebruiken dan er op de fles staat, hooguit een derde maar liever een kwart! Door vroeg een kleine hoeveelheid voeding te geven voorkom je de tekorten die vaak rond dag 25 ontstaan doordat de voeding in de light mix op raakt.

De reden dat we meestal adviseren om pas na de derde week te beginnen met voeding is omdat autoflower wiet soorten ontzettend gevoelig zijn voor hoge EC waardes, zeker in het begin. Wortel stimulators en voeding kunnen zeker hepen, maar doseer voorzichtig!

Het toevoegen van te veel voedingsstoffen kan de groei van cannabisplant beperken, in het bijzonder bij een autoflowering soort .
Te vroeg te veel voeding willen geven is meestal niet goed voor een cannabis plant, en zeker niet voor een autoflower!

Tip #3 – Hou Autoflower Planten Dicht Bij De Lamp

De derde tip is om de afstand tussen autoflowering wiet planten en de lamp zo klein mogelijk te houden. Dit voorkomt strekken en laat de plantjes gelijk wennen aan een sterkere licht intensiteit. Hij raad het gebruik van HID lampen en LED equivalenten tijdens de eerste drie weken af. Jonge iet plantjes kunnen prima tegen CFL licht en zwakkere LED lampen, zelfs van heel dichtbij. Na ongeveer drie weken is het tijd om de CFL of kleine LED om te wisselen voor een HID lamp of sterke LED. Hierbij begint hij met de lamp ver boven de plant, waarna hij hem steeds lager hangt.

2 kleine autoflowerings dicht bij de lamp
Een van de grote voordelen van autoflower wiet soorten is dat ze klein en compact blijven. Hou dit zo door je lampen op de juiste afstand te hangen!

Tip #4 – Denk Niet Te Veel Na En Zorg Dat Wiet Kweken Leuk Is!

Narley Farmz’ laatste tip is om wiet kweken leuk te houden! Je kunt natuurlijk over elk miniscuul detail van je kweek gaan twijfelen, maar je leert meer door te doen. Je eerste kweek kan altijd veel beter, dus het is beter om dat te accepteren en van elke ronde te leren!

Wij zijn het in ieder geval roerend eens met deze tip en wensen iedereen dan ook veel plezier met kweken!