Selecteer een pagina
Binnen wiet kweken met Green Closet, een van onze favoriete wiet-youtubers! In deze duidelijke instructievideo praat Green Closet je in 23 minuten door alle basisinformatie heen die je nodig hebt om een mooie kweek op poten te zetten! Alles wat je als hobbykweker moet weten wordt gedurende de video duidelijk en professioneel uitgelegd. Het doel van de video is om uit te leggen hoe je als hobbykweker 2 tot 6 planten kunt kweken in een ruimte van 0,5-1 vierkante meter. Zo zou iedereen die van cannabis houdt namelijk ruim genoeg voor zichzelf kweken in de privacy en veiligheid van hun eigen slaapkamer.

Green Closet heeft het over 7 stappen om succesvol te kweken. Het gaat wat hem betreft namelijk om: medium, ventilatie, groeifases, stekken, verpotten, lampen en oogsten. Hou pen en papier in de aanslag, want in elk 3,5-minuten durend segment wordt een hoop uitgelegd! Gelukkig is dit dankzij de zelfgemaakte diagrammen en tekeningen allemaal goed te volgen.

In het eerste deel van de video worden verschillende soorten groeimedium, voeding en potten behandeld en hoe je een cannabis plant het beste kunt bewateren. Green Closet geeft vervolgens zijn eigen voorkeuren aan en geeft zijn aanbevelingen voor het mengen van aarde. Tenslotte wordt in dit onderdeel van de video uitgelegd hoe je omgaat met wiet voeding en wanneer/waarom je moet bewateren.

Het volgende deel gaat over ventilatie en behandelt belangrijke aspecten van een kweek als CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. Nieuwe kwekers onderschatten deze factoren vaak en kunnen hier dan ook een hoop opsteken!

De verschillende groeifases van een cannabisplant worden hierna uitvoerig besproken. Hierbij besteed Green Closet aandacht ontkieming, zaailingen, de groeifase en de bloeifase. Door middel van tekeningen wordt duidelijk gemaakt hoe een cannabis plant er in elke fase uit hoort te zien. Ook legt hij door middel van een animatie duidelijk uit hoe je volgens hem het beste wiet zaden kunt ontkiemen.

Stekken is voor veel kwekers een belangrijk onderdeel van iedere kweekcyclus maar kan voor beginnende kwekers tot veel verwarring leiden. Ook dit aspect van wiet kweken komt aan bod.

Green Closet bespreekt daarna vier verschillende soorten lampen. Hij legt het verschil uit tussen huis-tuin-en-keuken lampen en proffesionelere “High Intensity Discharge” (natrium-)lampen. Hierna legt hij enkele technische termen uit zoals Kelvins en Lumens en hoe je je energieverbruik kan uitrekenen.

Uiteindelijk komen we uit bij het leukste stuk: oogsten. Green Closet benadrukt hierin hoe belangrijk het wel niet is om het trimmen en drogen van een afgebloeide wiet plant goed uit te voeren. Ook wordt er duidelijk uitgelegd hoe je kunt zien of je cannabis plant al oogst-klaar is.

We willen Green Closet graag bedanken voor deze duidelijke en eerlijke video waarin hij zich duidelijk open stelt voor feedback en advies. Voor nieuwe kwekers is deze video zeker een uitkomst!

Kijk ook eens rond in onze video sectie voor meer videos en informatie over wiet kweken, voor nu wensen we je in ieder geval veel succes met je volgende plantje!