Selecteer een pagina

Cannabis Cup 2010

Afgelopen november kleurde Amsterdam wederom knalgroen voor de Cannabis Cup 2010. Het was de drieëntwintigste keer dat dit feestelijke evenement, dat door het Amerikaanse High Times magazine werd georganiseerd, in onze hoofdstad werd gehouden. En wat in 1997 vooral als een Amerikaanse aangelegenheid begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal cannabisfestival waarvoor cannabisliefhebbers vanuit de hele wereld graag naar Amsterdam afreizen.

De felbegeerde Cannabis Cup 2010

Voor een wietsoort is het misschien wel het hoogst haalbare: een Cannabis Cup in de wacht slepen! Ook tijdens de Cannabis Cup 2010werden de deelnemende hasj- en wietsoorten zoals gebruikelijk weer uitgebreid getest, besnuffeld en geproefd door zowel een publieks-, als een professionele vakjury. De winnende soorten van de Cannabis Cup 2010 werden op donderdag 25 november tijdens de feestelijke Cannabis Cup Award Show bekend gemaakt.

Cannabis Cup 2010

De Cannabis Cup Trofee

Cannabis Cup 2010: niet alleen over wiet

De Cannabis Cup gaat niet alleen maar over wiet. Het is vooral ook een feest van verbroedering van vrije geesten. Zo werd er op de Cannabis Cup 2010 inmiddels voor de veertiende keer een voorvechter van de tegencultuur geëerd door hem of haar toe te voegen aan de tegencultuur Hall of Fame. Die eer ging dit keer naar rapper Coke La Rock voor zijn eigenzinnige muzikale werk. Coke gaf later in de Cannabis Cupweek een geweldig optreden in de Melkweg.

Cannabis Cup 2010 concerten

Een week lang genoten bezoekers vanuit de hele wereld van het Nederlandse liberale gedoogbeleid in Amsterdam. Overdag lekker chillen in de coffeeshops en ´s avonds uit je dak in de Melkweg. De organisatie had voor een aantal vette optredens gezorgd. Zo was er de Cypress Hill deejay, DJ Muggs die de aftrap verzorgde voor de feesten in de Melkweg. En wat te denken van de wereldberoemde Kid Cudi of Del the Funky Homosapien? Stuk voor stuk grote namen uit de Amerikaanse Hiphopscene die het dak van de Melkweg eraf speelden tijdens de Cannabis Cup 2010. Andere artiesten waren onder meer de eerder genoemde Coke La Rock, Currency, Devin the Dude, GrandWizzard Theodore, Busy Bee Starski en de Souls of Mischief.

Cannabis Cup 2010 expo

Overdag was er ook genoeg te beleven, te leren en vooral te zien op de Cannabis Cup Expo in de Amsterdamse Powerzone. Gedurende de hele week werden er kweekseminars gehouden door enkele van de bekendste mensen uit de cannabiswereld. Een gezellige topdrukte ook op de Spliff stand, waar onze zaden gretig aftrek vonden bij de vele buitenlandse maar zeker ook Nederlandse bezoekers. Vooral onze gouden collectie met gefeminiseerde zaden viel in de smaak bij de verwende cannabis consumenten.

Wil jij ook een week lang genieten van de beste wiet die moeder natuur te bieden heeft, dikke optredens van wereld artiesten bezoeken, en proeven van de meest relaxte sfeer ooit, zorg dan dat je er in november bij bent, wij zullen er ook weer zijn! De Cannabis Cup 2010 was in ieder geval een groot succes!