Selecteer een pagina

De High Times Cannabis Cup

De High Times Cannabis Cup was het eerste Cannabis festival ter wereled. Het evenement is opgericht in 1987. Iedere november wordt de Cannabis Cup Amsterdam gehouden. Juryleden van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete marijuana soorten. De jury kiest de Cannabis Cup winnaar, de winnaar van de beste cannabis soort. Daarnaast kiest het de winnaar in de categoriën best new product, best booth, best glass, best hash en best Neder hash. Een team van VIP juryleden bepaalt welke zaadbank de beste wietsoort heeft gekweekt. Het evenement wordt breed gedragen door activisten voor decriminalisatie van wiet.

De tweede cannabis Cup was de Tokers Bowl in Canada. De Cup startte voor het eerst in 2000 en werdt voor het laatst gehouden in 2006. De Cup was voornamlelijk voor zaadbanken bedoeld.

De Hightimes Cannabis Cup

Highlife Cup

Een andere belangrijke Cannabis Cup is opgericht door het gelijknamige Highlife magazine in 2002, de Highlife Cup. Deze jaarlijkse Cup heeft vele verschillende categorieën als de Super Cup (algehele winnaar), Highlife Cup, Hash Cup, Outdoor Cup, Haze Cup and Seed Cup (alleen voor zaadbanken). Iedere categorie is opgesplitst in bio en hydro.

In 2004 volgde de IC 420 Growers Cup. Deze Cup heeft een Breeder Cup (Sativa en Indica categorie), een Growers Cup (Sativa en Indica categorie) en een Best Coffee Shop Cup.

De Spannabis Cannabis Cup startte in 2005 in Barcelona. Deze competie heeft een Outdoor Cup, Indoor Bio Cup, Indoor Hydro Cup en de Resin Cup.

De Hightimes Cannabis Cup

De Eerste High Times Medicinale Cannabis Cup

Dit jaar is voor het eerst de High Times Medical Cannabis Cup gehouden in het weekend van 19 en 20 juni in San Fransico. Daarnaast zal eind dit jaar zal alweer de derde jaarlijkse Italiaanse Cannabis Cup gehouden worden.

Al deze Cups zetten zich in voor een wijdverspreide acceptatie van marijuana en de decriminalisatie van marijuana.

Cannabis Cup Prijsuitreiking

Onze Genetica

De meeste van onze soorten komen van de originele stammen en behoorlijk wat van deze stammen zijn Cannabis Cup winnaars. Wij hebben deze orginele stammen gebruikt om nieuwe soorten te creëren. Ook hebben we deze originele soorten gebruikt en ze waar mogelijk verbeterd in opbrengst, smaak, effect, moeilijkheidsgraad of weerstand tegen ziektes.

Beroemde soorten als: AK (winnaar van acht Cups), Blue Berry (High Times Cup 2000), Bubblegum (winnaar van twee High Times Cannabis Cup).

Andere winnende soorten die wij hebben gebruikt zijn: Jack Horror (High Times 1994 winnaar en meervoudig High Life Cup winnaar), K2Northern Light (1989 High Times Cup winnaar), Spliff Diesel (meervoudig Cup winnaar), Super Skunk (1990 Cannabis Cup winnaar), White Widow (Highlife Cup 2003 en tweevoudig winnaar van de High Times Cup 1995).