Selecteer een pagina
We hebben dit artikel geschreven om uit te leggen waar de naam Spliff Seeds eigenlijk vandaan komt. Er zijn veel manieren om cannabis te consumeren, je kan ermee koken of het op vele verschillende manieren roken door middel van joints, spliff, pijpen, waterpijpen, vaporizers en dab rigs. Een van de populairste manieren, zeker in Europa, is het roken van een Spliff. Hierbij wordt tabak met gedroogde cannabis toppen gemengd in een joint. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse cannabis cultuur, waarin het de norm is joints zonder tabak te draaien. Veel mensen kiezen ervoor, of dit nou door smaak, cultuur of misschien zelfs financiële overwegingen is, om hun cannabis met tabak te mengen als ze een joint draaien: dit heet in het Engels een spliff. De naam spliff is vooral populair geworden na de Mexicaanse revolutie.

Van Een Spliff Naar Een Dab Rig

Moderne cannabis cultuur is erg beïnvloed door Oosterse tradities. Er zijn vele verschillende manieren om cannabis te consumeren die soms al duizenden jaren oud zijn. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste manieren om cannabis tot je te nemen.

Spliff of Joint: Een spliff of joint is een soort sigaret met cannabis, die vaak met lange vloei en een filtertip gemaakt wordt. Bij een joint kan dit met of zonder tabak zijn, terwijl een spliff altijd zonder tabak gemaakt wordt. Toch worden de termen spliff en joint in het Nederlands vaak door elkaar gebruikt. In Nederland roken de meeste mensen het liefst een joint met tabak, in sommige andere landen is dit echter not done en wordt er de voorkeur aan een spliff met pure wiet gegeven.

Blunts: Een blunt wordt gemaakt door cannabis in een tabaksblad te wikkelen. Een blunt wordt meestal gemaakt met de wikkel van een sigaar of met speciale “blunt wrap” vloeitjes die in vele smaken te koop zijn. Blunts zijn vooral erg populair in Amerika, waarschijnlijk omdat men daar de voorkeur heeft om hun cannabis niet met tabak te mengen.

Spliff vs bong vs dab
Hot Box: Hot boxen is een van de oudste en meest eenvoudige manieren om cannabis te gebruiken. Je hebt alleen een slecht geventileerde ruimte, een warmtebron en een hoop wiet toppen of THC extract om op deze warmtebron te gooien nodig. Het doel bij “hot boxen” is om de kamer te vullen met rook en op die manier iedereen die in de kamer zit stoned te maken, hierdoor wordt de kamer een “hot box”. Voor een kleinschaligere, modernere variant hiervan kun je shisha kooltjes gebruiken en de rook opvangen onder een handdoek. Vaak wordt de term “hot boxen” ook gebruikt als men veel rook laat hangen in een ruimte waar er weinig ventilatie is.
Pijpen: Oosterse culturen gebruiken al sinds de opium oorlogen pijpen, dit is wereldwijd nog steeds een zeer populaire methode om cannabis te roken. Er bestaan pijpen in allerlei soorten en maten en er zijn dan ook eindeloos veel verschillende ontwerpen die van allerlei materialen gemaakt worden. De een heeft misschien een voorkeur voor een moderne pijp van Pyrex glas, terwijl een ander liever een simpele houten of metalen pijp gebruikt. De meeste pijpen zijn erg eenvoudig en hebben alleen een luchtgat erin zodat men meer controle over de rook heeft.
Bongs: Een bong, oftewel een waterpijp, geeft de mogelijkheid om een gemalen cannabis top in één keer op te roken. Hierdoor wordt het effect versterkt en versneld. De meeste bongs bestaan voor een gedeelte uit een ruimte waar water in zit, zo wordt de rook gekoeld en gefilterd. Er bestaan allerlei variaties zoals ijs-bongs of creatieve ontwerpen die gebruik maken van meerdere kamers.

Vaporizers: Het gebruik van vaporizers, of vrij vertaald verdampers, wordt gezien als de veiligste manier om cannabis te roken. De wiet toppen worden niet daadwerkelijk verbrand, maar op precies de juiste temperatuur verwarmd om de werkzame stoffen te laten verdampen. De “rook” die uit een vaporizer komt is dan ook eigenlijk stoom. Het gebruik van een vaporizer heeft alle voordelen van normaal roken, maar dan zonder dat je rookt. Vaporizen is bovendien een geweldig hulpmiddel voor medicinale gebruikers, aangezien je door de temperatuur aan te passen kan selecteren welke werkzame stoffen er vrijkomen

Cannabis Extract In Een Spliff
Dab Rigs: Aangezien THC extractie steeds populairder wordt, wordt men ook steeds beter in het roken van de concentraten die men hiermee maakt. Een “dab rig” lijkt erg op een bong, met als verschil dat je het deel van de pijp waar je extract in terecht komt eerst verhit. Nadat dit deel heet genoeg is legt men hier een stukje hash, wax of olie op waarna er direct geïnhaleerd wordt. Het effect hiervan is nog sneller en sterker dan bij het gebruik van een bong. Dab rigs zijn populair onder medicinale gebruikers aangezien het een goede manier is om direct de werking van cannabis te voelen.

Ik Wil Geen Spliff roken… Eten En Koken Met Cannabis!

Het roken van een spliff of blunt is niet voor iedereen de favoriete manier om cannabis te consumeren, zeker als de gebruiker geen roker is en niet van plan is om te beginnen. Wil je toch een Spliff proberen kijk dan naar onze Spliff animatie die uitlegt hoe je deze moeten draaien. Een veilig alternatief met een alle medische voordelen is het eten van cannabis. Dit kan je het beste doen door THC uit cannabis extract of wiet toppen te verwerken in eten, meestal in de vorm van spacecake. De beste manier om dit te doen is door de cannabinoïden uit wiet toppen of extract in vet (meestal boter) te laten trekken, en dit vet vervolgens te gebruiken om bijvoorbeeld brownies mee te bakken. Het consumeren van eten met cannabinoïden erin, ook wel “edibles” in het Engels, is een geweldige manier om te zorgen dat deze stoffen geleidelijk vrijkomen en je zo je lichaamseigen cannabinoïdensysteem zo goed mogelijk activeert.

“Edibles” bestaan er in alle soorten en maten: chocolade brownies, snoep, roomijs, brood, koekjes en zelfs gedroogd fruit zijn slechts een paar voorbeelden. Vaak worden “edibles” met hoge doses gemaakt, waardoor ze bedwelmend en soms zelfs overweldigend kunnen zijn. Het is hierom belangrijk dat je klein begint, het is later altijd nog mogelijk meer te nemen als het effect niet sterk genoeg is. Koken met cannabis kan in vrijwel elk gerecht, als er maar vet in zit. Cannabinoïden binden namelijk niet aan water, maar wel aan vet, hierdoor is het bij sommige gerechten nodig om bijvoorbeeld extra boter of olie toe te voegen.

spliff vs edibles

Wat Voor Effect Hebben Verschillende Manieren Om Cannabis Te Consumeren Op Mij?

Als je voor het eerst een joint of spliff rookt, kan je een high verwachten die ongeveer 4 uur duurt. Tijdens deze periode ervaren de meeste mensen een vrolijk, lacherig en ontspannen gevoel, vaak komt daar ook honger (de “vreetkick”) en een gevoel van fysieke vermoeidheid bij. Bij het roken van een waterpijp is dit effect sterker en komt het sneller tot stand, dit kan voor de beginnende waterpijp-roker als overweldigend worden ervaren. Dit komt doordat je in een waterpijp meestal ongeveer evenveel cannabis rookt als in een joint, maar dan in slechts 5 seconden.

Zoals net al genoemd werd zorgt het eten van cannabis voor een geleidelijke opname van cannabinoïden in het lichaam, het effect hiervan duurt dan ook 9-12 uur. Het advies hierbij is dan ook dat je rustig begint, aangezien je anders voor lange tijd meer effect hebt dan de bedoeling was.

Tenslotte is er nog het roken van concentraat met een “dab rig”. Dit kan bijvoorbeeld olie, B.H.O. of wax zijn en is de snelste en meest pure manier om cannabinoïden tot je te nemen. Door het concentraat op deze manier te roken voel je het effect direct, en kan de high zelfs zo sterk en snel opkomen dat men het er warm van krijgt. Dabben is geen aanrader voor de beginnende cannabis consument en kan er dan ook voor zorgen dat je tolerantie voor cannabis erg snel verhoogd raakt vergeleken met andere manieren van consumptie. Wij bij Spliff Seeds roken nog steeds het liefst een spliff!