Selecteer een pagina

Gefeminiseerde Cannabis Zaden

Gefeminiseerde cannabis zaden kunnen een teler veel tijd en geld besparen. Het is bekend dat het geslacht van een cannabisplant genetisch wordt bepaald, maar de omgeving speelt ook een rol in de geslachtsbepaling. Wat zijn gefeminiseerde zaden? Gefeminiseerde cannabis zaden zijn genetisch aangepast om vrouwelijke planten voort te brengen. Gefeminiseerde cannabis zaden hebben twee X-chromosomen die ervoor zorgen dat de plant vrouwelijk is. De mannelijke cannabisplant heeft een X- en een Y-chromosoom. Als een plant een X heeft, kan hij vrouwelijk zijn, maar kunnen door chemische of hormonale druk stuifmeelzakjes ontstaan. Hormonale druk kan ook worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, en daarom hebben telers soms bloeiende, hermafrodiete planten. Welke genetische aanpassingen ondergaan gefeminiseerde zaden waardoor ze alleen vrouwelijke planten voortbrengen?

Vrouwelijke Wiet Zaden Maken

Bestuiven met “vrouwelijk” pollen zorgt voor vrouwelijke wiet zaden!

Cannabis Zaden Feminiseren

Hoe verloopt het feminiseringsproces? Er zijn verschillende technieken om gefeminiseerde cannabis zaden te produceren. In deze processen worden vaak hermafrodieten gebruikt. Een techniek om gefeminiseerde zaden te maken is het gebruik van het hormoon gibberellinezuur (GZ) of de chemische stof zilverthiosulfaat-oplossing (ZTO). Ook wordt soms een minder stabiele chemische stof genaamd colloïdiaal zilver gebruikt. ZTO is mengsel van gelijke delen zilvernitraat en natriumthiosulfaat. Door GZ en ZTO maakt de cannabisplant stresshormomen aan. Wanneer toegediend op bepaalde delen van de vrouwelijke cannabisplant, veroorzaken ze stresspunten die op hun beurt weer mannelijke stuifmeelzakjes opwekken. Hierdoor ondergaat de plant een geslachtsverandering en brengt hij alleen stuifmeelzakjes voort op de aangegeven plekken. Het stuifmeel van deze cannabisplanten heeft altijd een X-chromosoom en wordt verzameld en gebruikt om andere vrouwelijke planten te bestuiven. Het stuifmeel van deze planten is gefeminiseerd en produceert gefeminiseerde zaden met een XX-chromosoom. Dit proces zorgt ervoor dat 99,9% van de cannabis zaden vrouwelijk zal zijn.

Vrouwelijke Wiet Zaden Maken met Ga 3

Gibberellinezuur (GA-3) om vrouwelijke wiet zaden te produceren.

Gefeminiseerde Cannabiszaden Telen

Bij Spliff Seeds hebben we een uitgebreide selectie aan stabiele, gefeminiseerde cannabis zaden die betrouwbaar vrouwelijke planten voortbrengen. We verkopen onder andere het geweldige, exotische, gefeminiseerde cannabis zaad Blue Berry, een medicinale wiet met zware, compacte knoppen en een indrukwekkende oogst. Gefeminiseerde cannabis zaden groeien net zoals gewone cannabis zaden en hebben geen speciale groeicondities nodig. Gefeminiseerde zaden zijn een uitkomst voor telers omdat men niet langer het geslacht van de planten hoeft te vast te stellen en mannelijke planten hoeft weg te gooien. Het enige verschil is dat gefeminiseerde cannabis zaden alleen vrouwelijke planten voortbrengt, terwijl gewone zaden zowel mannelijke als vrouwelijke planten kunnen voortbrengen. Gewone cannabis zaden kosten meer tijd, geld en ruimte dan gefeminiseerde cannabis zaden.