Selecteer een pagina
In deze video legt cannabis liefhebber Nathaniel Morris zijn visie uit over de basis van gefeminiseerde zaden. Hierbij laat hij de verschillende manieren zien om deze te produceren en doet hij een poging om het stigma te doorbreken dat gefeminiseerde zaden alleen hermafrodieten produceren.

Vrouwelijke planten

Zoals Nathaniel beschrijft in de video is het ultieme doel van een cannabis kweker om sensimilla te kweken, tenzij je nieuwe soorten wilt kweken wat zou beteken dat je een mannelijke plant nodig hebt. Om sensimilla te krijgen heb je een kweekruimte nodig zonder mannelijke planten.

Als je gaat kweken met regulier zaad zullen de planten hun sekse tonen zodra ze gaan bloeien. Zodra ze hun geslacht laten zien moet de kweker de mannelijke planten verwijderen zodat ze de vrouwelijke planten niet bestuiven, anders zouden de vrouwelijke planten zaden gaan produceren waardoor je geen sensimilla meer hebt.

Gefeminiseerde zaden en Hermafrodieten

Nathaniel legt ook uit dat sommige vrouwelijke cannabis planten de neiging hebben om mannelijke geslachtsorganen te ontwikkelen, zogenaamde hermafrodieten, en zichzelf en de planten in de omgeving daarmee te bestuiven waardoor deze zaden gaan produceren. Hoewel de zaden die deze hermafrodieten produceren technisch gezien gefeminiseerde zaden zijn, produceren ze nageslacht dat hoogstwaarschijnlijk ook vrijwel alleen maar hermafrodiet wordt. Daarom zijn deze zaden ook niet gewild onder cannabis kwekers.

Gefeminiseerde zaden dmv Colloïdaal zilver

Het gebruik van colloïdaal zilver, of colloIdaal zilverwater, om gefeminiseerde zaden te genereren is een veel voorkomende praktijk in de cannabis zaadindustrie. Door gebruik te maken van colloïdaal zilver kan de kweker niet alleen zaden maken zonder de noodzaak van een mannelijke plant die de vrouwelijke plant moet bestuiven, maar kan hij ook nog eens zaden maken met exact de zelfde genetica als de moederplant waaruit het zaad wordt gemaakt. Een soort kloon in de vorm van een zaadje.

Wat is colloïdaal zilver precies? Het is een volledig natuurlijke oplossing samengesteld uit fijne deeltjes zilver in gedestilleerd water. Deze oplossing wordt vervolgens tijdens de vroege bloei fase in een fijne nevel op de vrouwelijke planten gespoten, dit leidt er toe dat ze mannelijke stuifmeelzakken gaat groeien die vol zitten met vrouwelijk stuifmeel. Het stuifmeel wordt geoogst en gebruikt om gefeminiseerde zaden te produceren. Deze specifieke werkwijze kan worden gebruikt op een geïsoleerde tak of de gehele plant, allemaal afhankelijk van het aantal zaden men wenst te produceren.

Het maken van de keuze voor gefeminiseerde cannabis zaden

Nathaniel noemt in de video dat, hoewel hij zelf goede ervaringen met het produceren en het cultiveren van gefeminiseerde zaden heeft, er nog steeds een discussie plaats vindt tussen cannabis enthousiastelingen over hun geldigheid in de cannabis zaden markt. Maar, sprekende uit eigen ervaring met gefeminiseerde zaden is dat het gebruiken van gefeminiseerde zaden je niet alleen tijd maar ook geld scheelt. Bij het kweken van cannabis staat bespaarde tijd gelijk aan bespaard geld. Door gebruik te maken van gefeminiseerde zaden, in tegen stelling tot reguliere zaden, verdwijnt de noodzaak om de sekse van de plant te bepalen, dit bespaard tijd. Bijvoorbeeld: Als je met succes vijf gefeminiseerde cannabis zaden laat ontkiemen weet je dat de zaailingen zich zullen ontwikkelen tot vijf vrouwelijke cannabis planten. In tegenstelling tot wanneer je een gelijke hoeveelheid reguliere zaden ontkiemt en vervolgens moet wachten tot de planten hun sekse laten zien om de mannelijke planten er tussen uit te halen waarbij er ook nog eens de kans is dat je er één over het hoofd ziet, dit bespaard tijd. En dat is als je het geluk hebt dat er überhaupt vrouwelijke planten bijzitten (de kans dat een zaadje een mannetje of een vrouwtje wordt is bij ieder zaadje weer 50/50 procent). Zoals ik al zei is een gefeminiseerd zaadje niks meer dan een kloon in een omhulsel. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat je je niet meer bezig hoeft te houden met het uitzoeken van de beste fenotype(s) want de kweker heeft dit al voor je gedaan door middel van een nauwgezet selectieproces waarbij de minder stabiele soorten er uit zijn gehaald, waardoor jij alleen het neusje van de zalm krijgt. Mijn overtuiging is dat gefeminiseerde soorten niet alleen geschikt zijn voor beginnende kwekers, maar dat ze ook een praktische oplossing zijn voor de gevorderde tuinder die een uitgebreide verzameling van planten in hun tuin, maar niet de tijd of de ruimte hebben om te experimenteren met reguliere zaden. Er wordt gezegd dat diversiteit het leven interessanter maakt, en tuinieren met gefeminiseerde soorten maakt het mogelijk om veel meer verschillende soorten te ontdekken dan je je ooit voor mogelijk had gehouden. Kijk ook eens bij ons assortiment gefeminiseerde zaden en zorg voor diversiteit in uw tuin!