Selecteer een pagina
Wiet Plant Mannelijk En Vrouwelijk

Identificeren van Mannelijke en Vrouwelijke Marijuana Zaden

Als je werkt met marijuana zaden is er altijd de kans dat de zaden mannelijk of vrouwelijk zijn, hoewel je de kans op vrouwen kunt vergroten als de groeicondities optimaal zijn. Nadat je marijuana zaadjes hebt geplant en de planten vegetatief hebt laten groeien, is de volgende stap het geslacht van de plant bepalen, een proces dat ook wel bekend staat als seksen. Het geslacht van een plant kan lastig zijn als je niet weet waar je op moet letten. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk de geslachten van je planten bepalen. Dat beschermt je tegen ongewenste bestuiving waardoor je marijuana zaden krijgt. Mannelijke planten zijn nutteloos, tenzij je van plan bent planten te kweken. Ze kunnen je oogst verwoesten als de bloemen openen en ze de vrouwelijke bloemen bestuiven. Bestuiving zorgt voor marijuana zaden en verlaagt de werking en bruikbaar gewicht. Bestoven vrouwelijk bloemen zullen al hun energie gebruiken om zaden te maken in plaats van toppen.

Geslacht Bepalen na het Planten van Reguliere Marijuana Zaden

Er zijn verschillende manieren om het geslacht te bepalen. Vroege groei in een plant of groeispurten kunnen betekenen dat de plant mannelijk is, maar dit is niet de optimale manier om het geslacht van een plant te bepalen. Hieronder bespreken we de twee beste manieren om het geslacht van jonge planten uit normale marijuana zaden te bepalen.

De eerste manier om het geslacht te bepalen is vroege visuele detectie. Sommige soorten – maar niet allemaal! – ontwikkelen een kleine mannelijke of vrouwelijke bloem tijdens de vegetatieve-groeifase. Je kunt de bloem vinden door goed te kijken naar de oksels waar de bladsteel aan de stengel zit. De plant heeft hetzelfde geslacht als dat bloempje. Normaal gesproken laten mijn planten pas zien welk geslacht ze hebben als ze ongeveer 30 centimeter hoog zijn.
Vrouwelijke Cannabis Plant

De vrouwelijke bloem is een calyx of kelk.

Mannelijke Cannabis Plant

Het mannelijke bloempje lijkt een beetje op een balletje, dat is een stuifmeelzakje.

Als jouw plant dit soort bloempjes niet laat zien, is er een andere manier om het geslacht te bepalen, namelijk door een vroege bloei te forceren. Door de lichtcyclus te manipuleren kun je de plant laten bloeien en daarmee het geslacht bepalen. Dit proces kan tot 10 dagen in beslag nemen, waarna het ook weer 10 dagen duurt om terug te schakelen naar vegetatieve groei. In plaats van je hele plant te dwingen tot bloei te komen, is het vaak gemakkelijker om een stekje te maken van de plant waarvan je het geslacht wilt bepalen.

Label de kloon en de moederplant zodat je weet welk stekje van welke moederplant kwam. Plaats het stekje in een glas water of voedingsbodem en ten minste 10 dagen onder een lichtcyclus van 12/12. Door het stekje iets minder licht te geven, zoals 8 uur licht, 16 uur duisternis, kun je het proces een paar dagen inkorten. Binnen 10 dagen zal het stekje gaan bloeien en kun je zien wat het geslacht is. Als je het geslacht van de stekjes eenmaal weet, kun je alle mannelijke ‘moederplanten’ opruimen. Dus onthoud dat als je werkt met marijuana zaden je wel het geslacht van je planten moet bepalen zodat de mannelijke planten de vrouwelijke niet bestuiven. De juiste marijuana zaden kiezen kan lastig zijn, maar koop in ieder geval vrouwelijke wiet zaden als je jezelf de moeite van geslachten checken wil besparen.