Selecteer een pagina
Medicinale cannabisplanten vereisen bepaalde omgevingscondities om te gedijen. De condities voor medicinale cannabisplanten zijn, onder andere, luchtkwaliteit, licht, termperatuur en luchtvochtigheid. De condities variëren per groeifase en zijn ook afhankelijk van de medicinale cannabissoorten. Verschillende soorten hebben verschillende voorkeuren. Zaadselectie speelt een rol in de omgevingscondities van de groeiruimte. Het is belangrijk genetisch hoogstaande zaadjes te kiezen van een betrouwbare zadenbank zoals Spliff Seeds. Lees altijd eerst informatie over de soort en kijk goed naar welke omstandigheden ideaal zijn voor de soort. Dit kun je normaal gesproken allemaal doen op de website van het zadenbedrijf.
Wietplanten met warmtestress

Wietplanten met warmtestress.

Klimaatbeheersing voor Medicinale Cannabis

De luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid en voldoende licht spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de medicinale marijuana plant. Het succes van de binnenteler staat of valt met goede klimaatbeheersing. Hoe beheersen we de binnenomgeving? Ventilatie speelt een belangrijke rol in het beheer van de luchtkwaliteit van de groeiomgeving en de circulatie, temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Met de juiste ventilatoren voorkom je problemen zoals meeldauw en schimmel of te hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Een intake en outtake ventilator zijn onmisbaar voor adequate ventilatie en circulatie in de groeiruimte.

We raden aan de intake ventilator op de vloer van de kamer te zetten, zodat die koele lucht de kamer in blaast. Warme lucht stijgt op, dus de outtake ventilator kan het beste aan het plafond worden geplaatst zodat warme lucht uit de kamer wordt gezogen. Met de juiste ventilatie krijg je de juiste circulatie. Klimaatbeheersers zijn geweldig om de ventilatie te regelen en schakelen automatisch in bij bepaalde temperaturen en luchtvochtigheden. Het is een goed idee uit te zoeken wat de ventilatiebehoeften van je groeiruimte zijn, dit zal later veel tijd en geld schelen. Zwenkventilatoren zijn ideaal, aangezien die de luchtcirculatie en stock training stimuleren. Luchtontvochtigers en -bevochtigers kunnen helpen de luchtvochtigheid in de ruimte te reguleren en schakelen in als de luchtvochtigheid te hoog of te laag is. Het bepalen van de relatieve luchtvochtigheid is essentieel in iedere fase van de marijuana plant. Onthoud dat de luchtvochtigheid van regio tot regio kan variëren. Hygrometers zijn onmisbaar om de luchtvochtigheid te kunnen meten, net zoals thermostaten dat zijn om de temperatuur te regelen. Het is het beste om de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel te houden.

Luchtcirculatie In Een Kweektent

Klimaatbeheersers zijn geweldig om de ventilatie te regelen en schakelen automatisch in bij bepaalde temperaturen en luchtvochtigheden. Het is een goed idee uit te zoeken wat de ventilatiebehoeften van je groeiruimte zijn, dit zal later veel tijd en geld schelen. Zwenkventilatoren zijn ideaal, aangezien die de luchtcirculatie en stock training stimuleren. Luchtontvochtigers en -bevochtigers kunnen helpen de luchtvochtigheid in de ruimte te reguleren en schakelen in als de luchtvochtigheid te hoog of te laag is. Het bepalen van de relatieve luchtvochtigheid is essentieel in iedere fase van de marijuana plant. Onthoud dat de luchtvochtigheid van regio tot regio kan variëren. Hygrometers zijn onmisbaar om de luchtvochtigheid te kunnen meten, net zoals thermostaten dat zijn om de temperatuur te regelen. Het is het beste om de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel te houden.

“Onder constante temperaturen ontwikkelen medicinale marijuana planten sterkere en dikkere stengels en hebben ze dikkere toppen dan planten die groeien bij wisselende temperaturen. Bij temperaturen onder 15 graden Celsius vertraagt de groei van de plant significant.”

De omgevingsfactoren beïnvloeden ook het geslacht van de plant. Onder de juiste omstandigheden ontwikkelen er meer vrouwelijke planten. Bij koelere temperaturen ontstaan er juist meer mannelijke planten.

Ontkiem-omstandigheden Medicinale Marijuana

De meeste medicinale marijuana zaden ontkiemen het beste bij temperaturen tussen de 21-27 graden Celsius met een luchtvochtigheid rond 80%. Bepaalde soorten ontkiemen beter bij een paar graden meer of minder. Je kunt een fluorescentielamp zoals een T-5 of CFL-lamp gebruiken om het ontkiemen te stimuleren. De aanbevolen lichtcyclus voor ontkieming is 18/6, hoewel sommige zaden 24 uur licht per dag verkiezen.

hoe medicinale wiet zaden ontkiemen

Vegetatieve Condities Medicinale Marijuana

Tijdens de vegetatieve groei gedijt de medicinale marijuana plant temperaturen tussen 20-27 graden Celsius. Tijdens deze cyclus mag de luchtvochtigheid niet onder de 40% zaken en de aanbevolen relatieve luchtvochtigheid is 65-70%. Sommige soorten verkiezen een lichtschema van 18/6, hoewel er ook soorten zijn het beste groeien met 24 uur per dag licht. De aanbevolen hoeveelheid licht tijdens de vegetatieve groei ligt tussen de 400-600 watt per vierkante meter met metaal-halidelampen of hogedruknatriumlampen. Onthoud dat HPS- en MH-lampen verschillende soorten groei stimuleren.

Bloeiomstandigheden Medicinale Marijuana

Om een plant te laten bloeien, moet het lichtschema worden aangepast naar 12/12. Na een paar dagen schakelt de medicinale marijuana plant dan over van vegetatieve groei naar bloei. We raden hogedruknatriumlampen aan. Je kunt ook HPS-lampen samen met metaalhadidelampen gebruiken. Bloeiende planten gedijen het best bij temperaturen tussen de 20-26 graden Celsius. Toppen hebben een lagere luchtvochtigheid nodig en in het begin van de groeicyclus zelfs slechts 60%. Later in de groeicyclus vereist de medicinale marijuana plant een luchtvochtigheid van 45%.