Selecteer een pagina

Een Handleiding Voor Water Geven, Voeding en pH

Deze korte animatie van Weed Busters is een eenvoudig te begrijpen handleiding voor wiet planten water geven. Hij noemt een grote fout die beginnende kwekers vrijwel altijd maken en legt uit hoe je het beste water en voeding kunt geven aan je wiet plant. In het laatste deel van de video wordt het belang van pH bij wiet kweken benadrukt.

Hoe Vaak Geef Ik Wiet Planten Water?

met een vinger in de pot om te voelen of je wietplant water nodig heeft
De nummer één fout die beginnende kwekers maken, is dat ze cannabisplanten teveel water geven. Hij adviseert om de vochtigheidsgraad te controleren door een vinger in de grond te steken en te voelen hoe droog het is. Op deze manier kan een kweker eenvoudig de beste tijd schatten om cannabisplanten water te geven door te bepalen hoe verzadigd het medium is. De volgende tip is om vervolgens water te geven en zodra u merkt dat er water door de bodem van de pot druppelt, herhaalt u de eerste stap totdat het medium nat is maar niet doorweekt.

Wiet Voeding:

wiet voeding doseren
In de video wordt benadrukt dat het jonge Cannabis planten nog niet goed bestand zijn tegen wiet voeding op volle sterkte. Het is beter als de hoeveelheid voeding langzaam omhoog geschroefd wordt en er aan het begin alleen verdunde oplossingen toegediend worden. Door af te wisselen tussen water geven met en zonder voeding voorkom je nogmaals dat je te veel wiet voeding geeft. Net als bij wietplanten water geven kan te veel voeding namelijk flinke schade aanrichten. Volg altijd de richtlijnen die bij wiet voeding geleverd worden, maar gebruik kleinere hoeveelheden om er zeker van te zijn dat je wiet plant het overleeft. Voor onervaren kwekers kan het handig zijn om eerst eens een kweek in aarde te proberen met een soort die weinig voeding nodig heeft. Vooral kweken uit autoflowering zaden is goed te doen zonder toegevoegde voeding, dit maakt soorten als AK automatic of Cheese Automatic goede soorten voor beginners.

pH Testen

pH waardes voor optimale opname wiet voeding
De wortels van een Cannabis plant nemen alleen voedinsstoffen op als de pH van het medium of de oplossing binnen bepaalde waardes ligt. Je kunt er het beste een gewoonte van maken om de pH van je water voor en na het toedienen van wiet voeding door te meten. Op deze manier weet je altijd ongeveer hoe de pH van je medium verandert na het toedienen van je voeding. Het is ook aan te raden om het afvoerwater dat onder uit de plantenpotten komt goed door te meten. De optimale pH voor wiet kweken ligt in aarde tussen de 6,3 en 6,8 en by hydro tussen de 5,5 en 6,1. Zorg ervoor dat je producten om de pH mee te veranderen in huis hebt en controleer de pH van je medium twee keer per week om zeker te weten dat het goed gaat met je Cannabis plant.