Selecteer een pagina
In deze video zien we hoe de “Grow 420 Guide” hun groene duimen aan het werk zetten om jou stap voor stap te laten zien hoe je succesvol wietstekken kan maken.. Alles wat je moet weten wordt stap voor stap uitgelegd. Deze zeer ervaren kweker legt de beste technieken en beste werkwijze uit voor het maken van wiet stekken.

Het stekken van een plant is hetzelfde als het kloneren van een plant en komt erop neer dat je een genetische replica van je originele plant maakt. In principe is het stekken van wiet planten eenvoudig maar er kan natuurlijk van alles mis gaan. In deze video wordt dan ook op een makkelijk te volgen manier uitgelegd waar je allemaal op moet letten bij stekken.

Terwijl hij begint met het weken van blokjes steenwol in gedestilleerd water met een stekpoeder legt de kweker uit dat je helemaal niet veel nodig hebt voor het succesvol stekken van wiet planten: een spuitfles, stekkas, een scherp en steriel mes en een scherpe, steriele schaar. Het is buitengewoon belangrijk dat je altijd steriele spullen gebruikt bij het nemen van nieuwe stekken om infectie met bacteriën of virussen tegen te gaan. Bekijk deze en onze vele andere kweek videos om meer te leren over wiet kweken.