Selecteer een pagina
In deze video spreekt Dr. Lester Grinspoon, een specialist in het onderzoek naar schizofrenie, in een interview over zijn perspectief op de psychologische effecten van cannabis. Hij legt uit hoe er dankzij de media en de huidige wetgeving een grijs gebied is ontstaan omtrent het gebruik van cannabis. Ook worden er andere doktoren en wetenschappers geïnterviewd over de medische aspecten van cannabisgebruik.

Grinspoon stapte over naar het gebruik van medicinale cannabis toen zijn zoon chemotherapie kreeg en daardoor erg veel pijn moest doorstaan. Cannabis werd in de VS in het verleden zelfs voorgeschreven als medicijn totdat er in 1937 strenge wetten tegen cannabis opgesteld werden, die tot de dag van vandaag de strijd tegen cannabis in stand houden. Sindsdien wordt er zelfs belasting geheven over medicinale cannabis in sommige staten.

Deze erg informatieve video laat de ontwikkelingen van de wereld van de medicinale wiet zien. Voor meer informatie over de fysiologische effecten medicinale wiet raden, kijk de video: “hoe cannabis de hersenen beïnvloedt“.