Menu
Geplaatst in wiet smaken

Het onder controle houden van de wiet geur

Ona geur neutraliserend middel

Wanneer je je wiet binnen kweekt, voor medicinale of recreatief gebruik, kan het controleren van de wiet geur knap lastig zijn. Vooral wanneer je een soort kweekt met een penetrante terpenen geur, zoals Spliff Seeds eigen Super Skunk, Spliff Cheese of Snow White. De meeste wiet gebruikers vinden de unieke geur van wiet redelijk aantrekkelijk. Helaas voor iedereen die binnen kweekt, deze lekkere wiet geur is direct voor iedereen herkenbaar en kan daardoor moeilijkheden opleveren met ongewenste personen.

wiet geur ruiken

Het onder controle houden van de wiet geur

In haar vegetatieve fase kan de wiet plant al een sterke geur afgeven, maar de belangrijkste kamer om de geuren onder controle te houden is de kamer waarin de wiet tot bloei komt. Een manier om deze geuren onder controle te houden is een soort kiezen die een niet te sterke wiet geur heeft, zoals onze Bubblegun of Polm Gold. Het kiezen van een soort met relatief weinig geur is zeker een goede start om een kweekruimte zonder geur te onderhouden.

Goedkope oplossingen voor wiet geur controle

Als je maar een paar planten groeit in je kweekruimte, is het een praktische oplossing om een goedkoop geur neutraliserend product te gebruiken. Het meest populair van deze producten zijn de lucht-neutraliserende gels. Deze komen in grootte of kleine potten en zijn probleemloos te gebruiken. Je maakt gewoon de pot open in de buurt van je kweekruimte en het product neutraliseert de geur zonder een vervangende geur te verspreiden.

De meest populaire keuze voor het controleren van de wiet geur

koolstoffilter met fan tegen wiet geur

Het gebruik van een koolstoffilter om de wiet geur in uw kweekruimte te controleren is de meest betrouwbare en meest effectieve methode die door indoor wiet kwekers over de hele wereld gebruikt wordt dankzij de efficiëntie. Deze filters gebruiken "geactiveerde" koolstof om de wiet geur uit de lucht te halen via een chemisch proces dat de geur volledig neutraliseert.

Koolstoffilter setup #1: Ook wel aangeduid als 'carbon scrubbers' zijn deze soorten units een must have voor iedereen die wiet binnen kweekt en de geur ervan wil neutraliseren. Een buis ventilator met een hoge m3/min ratio wordt gebruikt om de lucht door het koolstoffilter te zuigen, die vervolgens de wiet geur van de lucht af "schraapt" of "scrubt" waardoor de omgeving van uw kweekruimte geur vrij blijft. Je kunt deze type filters ook aansluiten op de invoer van je koelingssysteem van je High Intensity Discharge (HID) verlichting, of gebruik ze onafhankelijk om te helpen bij de controle van de wiet geur in je kweekruimte.

koolstoffilter met buis afzuiger tegen wiet geur setup 2

Koolstoffilter setup #2: Je kunt ook een opstelling maken die een "air polishing" opstelling wordt genoemd. Bij deze opstelling gaat het er om dat je de juiste maat koolstoffilter voor je kweekruimte combineerd met de juiste buis ventilator met de juiste m3/min verhouding. Deze eenheid plaats je in de hoek van uw kweekruimte of je installeert hem aan het plafond. Vervolgens zal de lucht in de ruimte gerecycled worden in je kweekruimte en daarbij telkens door het koolstoffilter gaan en daarmee de wiet geur uit de kamer verwijderen.

Het is sterk aanbevolen aan een korte luchtafvoerbuis te gebruiken tussen de buis ventilator en koolstoffilter. Gebruik maken van een afvoerbuis zal helpen te voorkomen dat de trillingen van de buis ventilator door trillen naar het koolstoffilter. De trillingen van de buis ventilator kunnen er voor zorgen dat de koolstof bovenin het filter vast gaat zitten, hierdoor zou er lucht door het filter kunnen gaan zonder dat het gefilterd wordt. Zelfs een stuk flexibele buis van een paar centimeter in de lengte, geplaatst tussen de buis ventilator en het koolstoffilter, is voldoende om dit te voorkomen. Ongeacht welke van deze methode je kiest om te gebruiken, het onder controle houden van de wiet geur is altijd een belangrijk aspect om te overwegen wanneer je gaat starten met je eigen kweekruimte.

Ga naar boven