Selecteer een pagina
Wanneer je je wiet binnen kweekt, of het nou voor medicinale of recreatieve doeleinden is, kan het beheersen van de wiet geur knap lastig zijn. Vooral wanneer je een soort kweekt met een penetrante terpenen geur, zoals Spliff Seeds eigen Super Skunk, Spliff Cheese of Snow White.

De meeste wiet liefhebbers vinden de unieke geur van wiet best aangenaam. Helaas voor iedereen die binnen kweekt, deze lekkere wiet geur is direct voor iedereen herkenbaar en kan daardoor moeilijkheden opleveren met ongewenste personen.

ONA Geur Neutralisator

ONA producten (Odor Neutralizing Agent) neutraliseren wiet geurtjes effectief uit je woonruimte. Gebruik ze echter niet in de buurt van je bloeiende planten, want die kunnen op die manier veel geur verliezen!

Het Onder Controle Houden Van De Wiet Geur

In haar vegetatieve fase kan de wiet plant al een sterke geur afgeven, maar de belangrijkste kamer om de geuren onder controle te houden is de kamer waarin de wiet tot bloei komt. Een manier om deze geuren onder controle te houden is een soort kiezen die een niet te sterke wiet geur heeft, zoals onze Bubblegun of Jack F1. Het kiezen van een soort met relatief weinig geur is zeker een goede start om een kweekruimte zonder geur te onderhouden.

Goedkope Oplossingen Voor Wiet Geur Beheersing

Als je maar een paar planten groeit in je kweekruimte, is het een praktische oplossing om een goedkoop geur neutraliserend product te gebruiken. Het meest populair van deze producten zijn de lucht-neutraliserende gels. Deze komen in grote of kleine potten en zijn probleemloos te gebruiken. Je maakt gewoon de pot open in de buurt van je kweekruimte en het product neutraliseert de geur zonder een vervangende geur te verspreiden.

De Populairste Keuzes Om Wiet Geur Onder Controle Te Houden

Koolstoffilter setup #1: Ook wel aangeduid als ‘carbon scrubbers’ zijn deze soorten units een must have voor iedereen die wiet binnen kweekt en de geur ervan wil neutraliseren. Een buis ventilator met een hoge m3/min ratio wordt gebruikt om de lucht door het koolstoffilter te zuigen, die vervolgens de wiet geur van de lucht af “schraapt” of “scrubt” waardoor de omgeving van uw kweekruimte geur vrij blijft. Je kunt deze type filters ook aansluiten op de invoer van je koelingssysteem van je High Intensity Discharge (HID) verlichting, of gebruik ze onafhankelijk om te helpen bij de controle van de wiet geur in je kweekruimte.
Complete Geurbestrijding Set Voor Cannabis

Goede luchtcirculatie is onmisbaar bij wiet kweken. Het overzicht hierboven bevat alle onderdelen van een succesvolle kweek.

Het gebruik van een koolstoffilter om de wiet geur in uw kweekruimte onder controle te houden is de meest betrouwbare en meest effectieve methode die door indoor wiet kwekers over de hele wereld gebruikt wordt dankzij de efficiëntie. Deze filters gebruiken “geactiveerde” koolstof om de wiet geur uit de lucht te halen via een chemisch proces dat de geur volledig neutraliseert.

Koolstoffilter setup #2: Je kunt ook een opstelling maken die een “air polishing” opstelling wordt genoemd. Bij deze opstelling gaat het er om dat je de juiste maat koolstoffilter voor je kweekruimte combineerd met de juiste buis ventilator met de juiste m3/min verhouding. Deze eenheid plaats je in de hoek van uw kweekruimte of je installeert hem aan het plafond. Vervolgens zal de lucht in de ruimte gerecycled worden in je kweekruimte en daarbij telkens door het koolstoffilter gaan en daarmee de wiet geur uit de kamer verwijderen.
Koolstof Filter Tegen Cannabis Geur

Afzuigers en filters hoeven niet enorm te zijn, lichtgewicht koolstoffilters zoals dit can-lite filter passen in vrijwel iedere kweekruimte.

Het is sterk aanbevolen aan een korte luchtafvoerbuis te gebruiken tussen de buis ventilator en koolstoffilter. Gebruik maken van een afvoerbuis zal helpen te voorkomen dat de trillingen van de buis ventilator door trillen naar het koolstoffilter. De trillingen van de buis ventilator kunnen er voor zorgen dat de koolstof bovenin het filter vast gaat zitten, hierdoor zou er lucht door het filter kunnen gaan zonder dat het gefilterd wordt. Zelfs een stuk flexibele buis van een paar centimeter in de lengte, geplaatst tussen de buis ventilator en het koolstoffilter, is voldoende om dit te voorkomen. Ongeacht welke van deze methode je kiest om te gebruiken, het onder controle houden van de wiet geur is altijd een belangrijk aspect om te overwegen wanneer je gaat starten met je eigen kweekruimte.