Selecteer een pagina
Overal ter wereld worden de spliff en de joint gebruikt als een eenvoudige manier om cannabis te roken. Verschillende gebieden hebben verschillende benamingen voor deze klassieke manier van roken. In Canada en de VS is een joint de meest populaire benaming, waar in de UK meer het woord spliff wordt gebruikt. Sommigen zien een joint en een spliff als twee verschillende dingen. Waar anderen het als het zelfde zien. Een jointje wordt vaak gezien als cannabis gerold in een vloeitje, waar een spliff ook gemengd wordt met tabak. Voor eenieder die al tabak rookt is een spliff daarom ook een goede optie. Het maakt het roken in het openbaar makkelijker en zorgt er ook nog eens voor dat je minder cannabis verbruikt bij het roken van je spliff. Ondanks dat het voor sommigen een fijnere optie is brengt een spliff met tabak wel gezondheidsrisico’s met zich mee door de nicotine en additieven in tabak.
Spliff

Hoe Draai Je Een Spliff?

Om te beginnen met het draaien van een spliff heb je een aantal dingen nodig: een vloeitje (of een aantal in het geval dat het mis gaat), een klein stukje dun karton om een tip te maken, je mix naar keuze en een grinder. Bij het grinden van je mix moet je er op letten dat je niet te veel grind. Je doel is een gelijkmatige en zachte substantie zich makkelijk bindt, zodat het rollen makkelijker gaat. De volgende stap is het voorbereiden van je vloei. Sommigen vinden het makkelijker om hun vloei eerst tussen hun vingers heen en weer te bewegen om de originele vouw uit de vloei te halen. Dit maakt het rollen van de spliff makkelijker, omdat de vloei al zijn ronde vorm aan begint te nemen, maar is niet nodig. Als je je mix en je vloei klaar hebt gemaakt ben je klaar om een spliff te draaien. Met de plakrand naar boven en van je afgericht pak je je vloei tussen duim en wijsvinger van één hand en vult de vloei gelijkmatig over de onderkant van de vloei, hou een beetje ruimte over aan één kant van de vloei. Nadat je je spliff hebt gevuld met de door jou gewenste hoeveelheid vouw je de onderkant van de vloei over je mix. Vervolgens rol je voorzichtig de spliff heen en weer tussen je duimen en wijsvingers. Als je voelt dat je mix een mooie ronde cylinder heeft gevormd is je spliff klaar om dicht te maken. Hiervoor bevochtig je de plakstrip van je vloei en draai je je spliff dicht. Eenmaal dicht draai je één kant van je spliff dicht. Als je wilt kun je je spliff nu al roken, maar als je nog een tip wilt toevoegen blijf dan lezen.

Hoe Draai Je Een Spliff Met Een Tip?

Als er wat van je mix uit je spliff is gevallen kan je dit terug stoppen aan de kant die je open hebt gelaten. Zorg er wel voor dat je het aanstampt met de rest van je mix. Sommigen rollen hun spliff direct met de tip, dit kan het draaien wel moeilijker maken omdat je op moet letten dat je tip er niet uitvalt tijdens het draaien van je spliff. De tip toevoegen na het draaien zorgt dat deze beter vast zit en maakt het makkelijker. Voor het draaien van je tip heb je een stukje karton nodig van ongeveer 1,5 bij 3 centimeter. Rol dit in een tip en stop het in de ruimte die je hebt gelaten in je spliff. Terwijl de tip afrolt kot hij stevig vast te zitten in je spliff. Zowel je spliff als je tip moeten niet te compact zijn om hem lekker soepel te kunnen roken. De dichtheid van een sigaret is hierbij ideaal, op dit punt komen heeft wel enige oefening nodig. Nu je spliff af is kun je hem opsteken en er van genieten!

Kijk ook eens op spliffseeds.nl voor meer informatie.