Selecteer een pagina

Het controleren van de wietgeur die van je binnen kweek komt is iets waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van je kweekruimte. In deze video wordt uitgelegd hoe je met gebruik van een actieve koolstoffilter met een ventilator stank overlast kan voorkomen. Meer uitleg kan je ook vinden in ons blog over het controleren van wiet geur.

Zelfs als je ergens woont waar je wel wiet mag kweken met deze fantastische plant, is het beter een sterke wiet geur te voorkomen tegen klagende buren en dieven die interesse hebben in je oogst. Hoewel er ook ander manieren zijn om ongewenste geuren uit de lucht te verwijderen, is het gebruik van een actieve koolstofgeur niet alleen de meest gebruikte methode voor zowel hobby kwekers als professionele kwekers, het is ook de meest effectieve methode. Als je het risico op een ongewenste geur zo laag mogelijk wil houden kies dan voor een soort die minder geurt zoals onze Bubblegun of Polm Gold Outdoor.

In deze video wordt uitgelegd hoe je een actieve koolstoffilter op 2 manieren kan gebruiken. Je kan de ventilator direct aansluiten op de actieve koolstoffilter en de lucht daardoor naar buiten de kweekruimte verplaatsen. De ventilator trekt dan de warme lucht door de actieve koolstoffilter. Of je kan het ook zo opzetten dat de lucht door de koolstoffilter gaat en in de kweekruimte blijft. Kijk ook de volgende video die uitlegt welke maat koolstoffilter en ventilator je moet gebruiken.