Selecteer een pagina
In deze korte informatieve video vertelt Bill Sutherland van Growing Edge Technologies over de wetenschap achter verlichting bij het kweken. Hij legt hierbij de formules uit die je nodig hebt om je kweek ruimte optimaal te belichten en ventileren.

Bill behandelt een voorbeeld waarin een 400w HPS lamp niet genoeg licht geeft voor een bepaalde kweek ruimte, maar een 600w lamp wel sterk genoeg is. Bills vuistregel is dat je per vierkante meter kweekruimte 350-500 watt HPS verlichting nodig hebt. Vervolgens wordt uitgelegd hoe je het benodigde vermogen van je ventilatie uitrekent en dat het belangrijk is dat er lucht onder de planten vandaan gezogen wordt. Het volume van een kweek ruimte bereken je door de hoogte x breedte x lengte te vermenigvuldigen. In een goed geventileerde kweek ruimte wordt dit volume volgens Bill elke 3 minuten vervangen met schone lucht.

Deze formules lijken misschien overbodig en worden vaak over het hoofd gezien, zeker door kleinschalige thuiskwekers. Door deze formules toe te passen kan je er echter zeker van zijn dat de omstandigheden in je kweek ruimte ideaal zijn.

Het gebruik van voldoende belichting en ventilatie is cruciaal voor een goed resultaat en een hoge opbrengst. De volgende stap: welke maat koolstoffilter heb ik nodig?