Selecteer een pagina
Dikwijls krijgen we bij Spliff Seeds vragen over onze wiet zaadjes. Onze klanten staan keer op keer versteld van onze krachtige zaden die vrijwel altijd snel ontkiemen. Wat is nou het geheim? Kun je ook aan de buitenkant zien hoe ‘goed’ een zaadje is?

Is De Kwaliteit Van Wiet Zaadjes Te Zien Aan De Buitenkant?

Aan de hand van het uiterlijk van wiet zaadjes is het bijna onmogelijk om iets over de kwaliteit te zeggen.

Het uiterlijk van de zaden verschilt ook nogal per variëteit. Sommige cannabissoorten produceren donkerdere zaden, terwijl andere soorten zaden leveren die lichter van kleur, of gespikkeld zijn. Indica’s produceren over het algemeen wat grotere zaden dan Sativa’s. Dit alles zegt eigenlijk niets over de kiemkracht of de kwaliteit van het zaad. Wat veel belangrijker voor de kiemkracht van wiet zaadjes is, is de manier van produceren.

Het Geheim Van Onze Wiet Zaadjes

Bij Spliff Seeds doen we er alles aan om de condities waaronder onze zaden worden geproduceerd zo optimaal mogelijk te maken. Om te beginnen vindt er een zorgvuldige selectie plaats, want alleen de beste moeder- en vaderplanten (fenotypen) staan aan de basis van onze wiet zaadjes. Ook is het moment van bestuiven van cruciaal belang, evenals de tijd die het de zaden wordt gegund, om tot hun volle potentie te komen. En uiteraard zijn de kweekomstandigheden van de moederplanten zelf uitermate belangrijk. Al onze zaden worden met behulp van volledig biologische meststoffen op aarde geproduceerd.

mooie foto van 3 wiet zaden

Alleen De Beste Wiet Zaadjes

Nadat optimale kweekcondities voor een mooie zadenoogst hebben gezorgd begint bij ons het handmatige selectieproces. Alleen de beste zaden worden geselecteerd om verder mee te testen op kiemkracht en levensvatbaarheid. Ook het percentage vrouwelijke zaden houden we in deze fase nauwlettend in de gaten. Pas na een geslaagde testfase zijn onze zaden gereed om verpakt te worden voor de verkoop op internet, of in de winkels van onze partners.

Al onze wiet zaadjes worden bewaard op een temperatuur van vier graden Celsius. Op deze temperatuur hoor je cannabiszaden zelf ook te bewaren zodat ze hun optimale kiemkracht behouden. Je kunt wiet zaadjes zo zelfs tot vijf jaar lang bewaren.

Kiemkrachtige Wiet Zaadjes

Wanneer je bij ons zaden koopt ben je er dus zeker van zijn dat je voor goede, kiemkrachtige zaden kiest. Omdat je weet dat ze onder de juiste omstandigheden geproduceerd zijn. Spliff Seeds produceert al sinds 1995 wiet zaadjes van uitmuntende kwaliteit en een ongekende kiemkracht!