Selecteer een pagina
De kweker in deze video geeft een aantal tips voor het groeien van autoflowering wietplanten.

Video Tip #1- Autoflowering wiet zaden houden er niet van om over gepot te worden te worden

Deze bewering is juist. Als een autoflowering wiet zaadje eenmaal is ontkiemt in een zaailing houdt ze er van om zo veel mogelijk ruimte te hebben voor haar wortels.

Video Tip #2 Je wil de groei van een autoflowering plant niet verhinderen

Ook dit is waar. Iedere onnodige stress die een autoflowering plant ondergaat kan je groei aanzienlijk verminderen. Het valt je misschien op dat de kweker in dit filmpje zijn zaailing eerst in een 7.5-11 liter pot heeft en later in een 20 liter pot plaatst voor de rest van de groei.

Nou mensen, dat is dus overpotten, precies wat hij eerst adviseerd om niet te doen. Ook wij adviseren daar tegen. Het verschil is dat wij zelfs adviseren om je zaadje te laten ontkiemen in de zelfde pot als waar ze de rest van haar levenscyclus in blijft. Zoals eerder gemeld houdt de autoflowering plant er van om zo veel mogelijk ruimte te hebben voor haar wortels, daarom adviseren wij om niks kleiner dan een 20 liter pot te gebruiken voor de gehele levenscyclus.

Video Tip #3 Autoflowering cannabis planten hebben geen extra voedingsstoffen nodig voor de eerste 2.5 tot 3 weken

Deze aanbeveling is grotendeels waar. Wij adviseren om een lichte groeimix te gebruiken omdat de autoflowering wietplant niet veel voedingsstoffen nodig heeft en van een luchtige ondergrond houd voor haar wortels.

Ook adviseren we om je ondergrond voordat je je zaadje er in stopt redelijk nat te maken. Op deze manier krijgt je autoflowering zaadje genoeg vocht om aan zijn voedingsbehoefte voor ongeveer de eerste 10 dagen te voldoen. Zorg dat je alleen water gebruikt de eerste keer dat je de zaailing water geeft om overvoeding te voorkomen.

Video Tip #4- Je wil de groei van je autoflowering plant niet verhinderen

Dit punt komt op het zelfde neer als tip 1 en 2, maar is ook waar. Alles wat je doet om de groei in de vegetatieve fase te verhinderen zal de plant ook minder bloeien.

Video Tip #5- Autoflowering wietplanten reageren niet goed op zware voedingsstoffen

De bewering klopt precies. Autoflowering zaden reageren niet goed op hoge dosis voedingsstoffen per liter, die veel van de producenten van dit type producten suggereren op hun labels.

Als de eerste 2.5 tot 3 weken voorbij zijn kan je beginnen met een voedingsoplossing voor de vegetatieve fase van de plant om de groei van je plant te bevorderen. Zorg er voor dat je maximaal 25% van de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid per liter water gebruikt.

Je kan de hoeveelheid voedingsstoffen verhogen tot een maximum van 50% naarmate je planten groter worden en wat meer voeding nodig hebben. Als de fabrikant 20-30 ml per liter aanraad gebruik dus maximaal 10-15 ml per liter water. Bij enige tekenen van overvoeding, verminder de hoeveelheid voeding per liter tot de gezondheid van de planten verbeterd.

Video Tip #6- Het buigen van de bladeren van je cannabisplant is een goede manier om de groei van de toppen te bevorderen

We zijn het eens met deze stelling. Ondanks dat de autoflowering plant zijn bladeren nodig heeft om zijn energie op te nemen van de lichtbron, zorgt het ombuigen van de bladeren er voor dat er meer licht komt op plekken waar de bladeren nu voor zitten. Op deze manier zal de plant beter gaan groeien.

Als je deze techniek, in het Engels tucking genoemd, al vroeg in de vegetatieve fase van de plant gebruikt zal de plant meer toppen produceren, wat een grotere opbrengst oplevert. Je kan deze techniek blijven gebruiken gedurende de hele levenscyclus van de plant om er voor te zorgen dat de toppen zo veel mogelijk licht krijgen van je lichtbron.

Video Tip #7- Autoflowering wiet planten presteren onder ieder lichtschema

Dit is iets wat we niet aanraden om uit te proberen. Als je serieus bent in het behalen van maximale resultaten, dan wil je het lichtschema in je kweekruimte minimaal op 18 uur licht 6 uur donker houden. Sommige kwekers houden hun autoflowering planten op 24/7 licht gedurende de hele levenscyclus maar dat is iets waar wij niet in geloven, de planten hebben ook rust nodig.

Als je je autoflowering planten de tijd geeft om te rusten, zelfs voor een korte periode, zal helpen bij de totale groei van de plant. Dit klopt met iedere wietsoort, of het nou een autoflower soort is of niet. Dat gezegd hebbende, we zijn er wel achter gekomen dat sommige van onze autoflowering soorten het het beste doen met een lichtschema van 20/4. Maar zoals we eerder hebben gezegd, raden we niet aan om in je kweekruimte een lichtschema minder dan 18 uur licht 6 uur donker te draaien.

Video Tip #8- Hang je lichtsysteem op de juiste hoogte boven je autoflowering planten

Dit is een goede tip voor iedereen die net begint met autoflowering zaden. Of je nou besluit om je planten op een 18/6 schema of een 20/4 schema te zetten, we raden aan om je planten van zo veel mogelijk licht te voorzien zonder dat het de planten schade gaat doen.

Er zijn verschillende soorten lichtsystemen beschikbaar. Welke je kiest om je planten te verlichten maakt een hoop verschil met hoe je ze kan plaatsen.
De juiste hoogte uitzoeken waarop je je lampen moet plaatsen kan een hoop gedoe zijn. Het bepalen van deze hoogte is wel cruciaal om uit iedere oogst het maximale te behalen. Een goede regel hierbij is dat je lamp niet te ver moet staan waardoor de planten gaan strekken, maar ook niet te dichtbij waardoor ze de plant verbranden. Bijvoorbeeld, wanneer je een High Intensity Discharge (HID) systeem van 400W gebruikt wil je je lamp(en) minimaal 0.5 meter of meer boven je autoflowering planten hangen, Als ze beginnen te groeien verhoog je de lamp met 5-7 cm per keer afhankelijk van hoe snel je planten groeien.

Onthou, we willen de groei van een autoflowering plant niet tegen gaan, zorg er voor dat je deze tips aanhoud om zo veel mogelijk uit je oogst te halen.