Selecteer een pagina
Wiet stekken is voor veel kwekers een belangrijk onderdeel van de kweekcyclus. En of je nou een paar plantjes voor jezelf, of een mega-kas hebt, is het altijd handig om te weten hoe je stekken kunt maken. In deze korte video van Remo, de Urban Grower, legt hij uit hoe je een bubbler kunt gebruiken om stekken zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat Is Een Bubbler?

Wiet Stekken machine
Aeroponica systemen zoals deze EZ-clone bubbler kunnen je wiet stekken veel sneller laten wortelen.
Remo gebruikt een aeroponisch systeem dat ook wel een bubbler genoemd wordt, in dit geval van het merk EZ-clone. Dit soort systemen voorzien je stekken of planten van voeding door een hele fijne nevel van voedingsoplossing over de wortels heen te sproeien. Je ziet hoe Remo zijn eigen lijn wiet voeding gebruikt om wortelgroei te stimuleren. Remo legt uit dat vooral zuurstof erg belangrijk is als je wiet stekken aan het wortelen wil krijgen.
knip wiet stekken met een schaar
Door je stek met een hoek van 45 graden af te snijden zorg je voor een optimale oppervlakte voor de opname van water en voeding.

Watertemperatuur

Na 9 dagen zie je hoe Remo’s wiet stekken flinke wortels hebben ontwikkeld. De watertemperatuur moet altijd rond de 22°C blijven terwijl de wortels constant besproeid worden met minuscule waterdruppels. Als het water te koud is loop je het risico dat de stekken niet snel genoeg wortelen. Te warm water is ook niet goed, want bij te warm water blijft er minder zuurstof in de oplossing en heb je kans op een zuurstoftekort.

Het leukste deel van wiet stekken is wanneer je eindelijk wortels ziet! Vanaf dit punt kun je zeggen dat je stekjes gelukt zijn!
Het belangrijkste bij wiet stekken met een aeroponica systeem is dat de temperatuur en hoeveelheid voeding in je oplossing continu goed is. Mocht je nou niet weten of je volgende kweek met stekjes of wiet zaden gaat beginnen, kijk dan ook eens naar ons blogartikel over wiet stekken. Hierin zetten we de voor- en nadelen van beide situaties tegen elkaar uit. Verder wensen we je natuurlijk veel succes met wiet kweken!