Selecteer een pagina

Aroma Medicinale Marijuana

Het aroma van de medicinale marijuana die je koopt bij medicinale marijuana verkooppunten speelt een belangrijke rol in je high. Medicinale marijuana soorten hebben verschillende en kenmerkende geuren en smaken. Sommige soorten hebben zelfs een volledig unieke geur en smaak. Wat veroorzaakt deze unieke geuren en smaken in medicinale marijuana? Het antwoord op die vraag is zogenaamde terpenen.

Medical Marijuana Terpenen

De trichomen die deze top bedekken zitten vol met cannabinoiden en terpenen!

Terpenen geven de plant de kenmerkende geur en smaak. Het zijn complexe moleculen in marijuana die zeer belangrijk zijn in marijuana hars. Volgens bepaalde onderzoeken bestaat marijuana hars voor zo’n 10 tot 30% uit terpenen. De verhouding, percentages en typen terpenen variëren per marijuana soort. Dit is duidelijk te merken in verschillende medicinale marijuana soorten die verschillende aroma’s, smaken en highs hebben. Er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende terpenen geïdentificeerd in marijuana planten.

Terpenen komen overal voor en worden door allerlei planten aangemaakt, waaronder kruiden, bloemen, fruit en groente. Ze geven een geur af die wij associëren met planten, en dat is wat je ruikt als je aan een top ruikt. Een ander voorbeeld is wanneer je een sinaasappel pelt en die karakteristieke citrusgeur ruikt. Ook dat zijn terpenen.

Hoeveelheid Terpenen In Medicinale Marijuana

In de medicinale marijuana die je tot je neemt, werken, THC, CBD’s en terpenen samen om een spectrum aan verschillende smaken en geuren te produceren. Het trichoom is de klier die zowel terpenen als THC aanmaakt in de bloeiende marijuana plant. Terpenen zijn olieachtige verbindingen die worden afgescheiden door de trichomen. Terpenen vormen ook een fundamentele stap in de aanmaak van THC.  Geranyl pyrofosfaat wordt gebruikt door THC en terpenen, die worden omgezet in de cannaboïden en terpenoïden in de trichomen van de marijuana plant. De bloemen van marijuana planten zijn bedekt met trichomen.

De concentratie van terpenen wordt vooral beinvloedt door de leeftijd en het ontwikkelingsstadium van de plant. Maar de hoeveelheid terpenen hangt ook gedeeltelijk af van het moment van dag. ’s Ochtends bevat de plant de meeste terpenen. Overdag of als de groeilampen branden verdampen de terpenen en komt er geur vrij. Aan het eind van de dag, of als je de lampen uit doet, bevat een plant minder terpenen vanwege de verdamping.

“Het beste moment om te oogsten is net voordat de lampen aan gaan of vlak voor zonsopkomst, de plant heeft dan de hoogste terpenenconcentratie”.

Medicinale Marijuana Effect

Terpenen beïnvloeden de hersenen en veranderen het effect van THC, terwijl sommige terpenen zich binden aan receptorplaatsen in de hersenen en zo de chemische output beïnvloeden die op zijn beurt weer de high beïnvloedt.  Andere terpenen laten verschillende hoeveelheden THC toe in de hersenen en stimuleren zo dopamine en serotonine.  Deze stoffen regelen hoe je je voelt en worden beïnvloed door terpenen en THC.  Terpenen veranderen tijdelijk je hersenfuncties door waarneming, gevoel, evenwicht, gevoeligheid en andere gevoelens te beïnvloeden.

De meest voorkomende terpenen in medicinale marijuana zijn, onder andere, borneol, borneol, Delta-3-Carene, B-Caryophyllene, linalool, limonene, mycrene, pinene, terpineol, cineole, en pulegone.  Al deze terpenen hebben medicinale eigenschappen. Ter afsluiting: terpenen spelen een cruciale rol in de medicinale eigenschappen, smaak, geur en high van medicinale marijuana.