Selecteer een pagina

Sea of green kweek

Kweek videos op internet gaan vaak over het kweken van enorme binnen- en buitenplanten, maar zelden over kweken in kleine ruimtes met een laag plafond. De kweek in dit filmpje is een geweldig voorbeeld voor mensen die thuis in bijvoorbeeld een keuken- of kledingkast willen kweken. Om een sea of green kweek op te zetten en resultaten zoals in de video te behalen, moet je de planten in een vierkante formatie neerzetten. Om een orde van grootte te geven kan je zo’n 9-12 planten van een goed formaat kweken in een kweektent met een bodemoppervlakte van 1m². In een tent van 1,8m² zouden al 18-24 planten passen. Bij een sea of green kweek is een van de doelen om ervoor te zorgen dat het bladerdak geen licht doorlaat.

sea of green setup

Indica planten zijn ideaal voor Sea Of Green

De sea of green techniek is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je planten op uniforme wijze groeien. Als je een Indica-dominante soort kweekt zou je uiteindelijk een vol bossig bladerdak van ongeveer 70cm hoog moeten overhouden. Als je Sativa soorten kweekt zal dit hoger zijn en zal je de planten moeten ondersteunen. Je kunt bij Sativa SOG kweken een net of scherm gebruiken om de bovenste delen van het bladerdak overeind te houden.

Geen looppaden

In deze video zie je na 56 dagen goed dat de hele ruimte vol is met grote compacte wiet toppen. Om er voor te zorgen dat ze de hele kweekruimte goed gebruiken heeft de kweker besloten geen gebruik te maken van looppaden maar om de planten heen te werken. Als je kweekruimte net zo groot is zoals in deze video is het het beste om de planten de volledige ruimte te laten benutten zodat alle ruimte wordt gebruikt waar licht valt. Kweker Grower MD kweekt een plant die medium hoog is met een centrale cola. Zoals je ziet werkt deze soort goed in een sea of green set up omdat ze niet te hoog worden en uniform blijven waardoor ze makkelijk te onderhouden en te oogsten zijn.

Wij adviseren de volgende soorten voor een sea of green set up: Snow WhiteBubblegunSpliff StrawberryAk.

4 Versus 1

Het grote voordeel van een sea of green kweek is dat je meer planten gebruikt: er passen wel vier kleinere planten in de ruimte waar normaal één grote plant zou staan. Door vier planten in plaats van één te gebruiken kunnen er hogere opbrengsten gehaald worden per vierkante meter en per lamp. Bovendien zullen de toppen meer geconcentreerd zijn in de centrale colas, wat het oogsten makkelijker maakt. Bij een sea of green kweek op grotere schaal zou je in plaats van 6 hele grote planten wel 30-40 kleinere planten kunnen neerzetten, die vervolgens uniformer en makkelijker te oogsten zijn. Bij wiet kweken geldt over het algemeen dat meer planten gelijk staat aan meer toppen, dit is de belangrijkste reden dat kweken in een sea of green zo goed werkt.