Selecteer een pagina
In dit blog laten we zien hoe je wiet zaden kunt ontkiemen. Bij Spliff seeds produceren we de beste kwaliteit wiet zaden. Met de grootst mogelijke zorg en heel veel plezier en liefde zorgen we daar dagelijks voor. En omdat we graag zien dat het onze kindjes ook goed vergaat nadat ze het ouderlijk huis hebben verlaten bespreken we vier verschillende methoden om wiet zaden te ontkiemen.

Wiet Zaden Direct In De Grond Ontkiemen

Wiet Zaden Ontkiemen Methode 1 - In Aarde
Het werd bezongen in Doe Maars “Nederwiet” en is misschien wel de meest simpele manier van ontkiemen, in de natuur verloopt het immers niet anders. Voordeel bij de aarde methode is dat je de wortel niet kunt beschadigen bij het poten, simpelweg omdat het zaadje zich al in de grond bevindt. Stop de zaden ongeveer een halve centimeter in de (zaai- of stek)grond zodat ze na drie tot zeven dagen uitkomen. De grond moet wel voldoende vochtig blijven tijdens het ontkiemen, zelf span ik tijdens de eerste dagen altijd nog een stukje huishoudfolie over het potje om ervoor te zorgen dat het bovenste laagje grond niet kan uitdrogen.

Wiet Zaden Ontkiemen Tussen Vochtige Watten

Wiet Zaden Ontkiemen Methode 2 - Tussen Watten
Veel kwekers ontkiemen hun wiet zaden al jaren zo: tussen twee laagjes vochtige watten. Wattenschijfjes zijn gemakkelijk maar in principe kun je alle soorten watten gebruiken. Je maakt twee wattenschijfjes vochtig en legt je zaden ertussen. Sommige kwekers ontkiemen liever in het donker en leggen de watjes daarom tussen twee schoteltjes, je kunt dit doen maar het is niet noodzakelijk. Check de vochtigheid van de watjes dagelijks, ze moeten niet te nat maar zeker ook niet te droog zijn. Zodra je het witte worteltje uit het zaadje ziet komen stop je het zaadje – met het puntje naar beneden! – in de (zaai- of stek)grond. Houd het kiemplantje nog wel een tijdje lekker vochtig en geef in het begin geen voeding maar alleen water.

Wietzaadjes Ontkiemen in Glas Water

Wiet Zaden Ontkiemen Methode 3 - In Water
In een glas water zouden je wiet zaden het snelste ontkiemen. Mocht je het willen proberen, neem dan water op kamertemperatuur en check zeer regelmatig want zodra je wiet zaden zijn uitgekomen dien je ze direct in de (zaai- of stek)grond te poten, cannabis is immers geen waterplant! Voor de rest is het simpelweg een kwestie van je zaden in een glas met water stoppen. Ververs het water wel dagelijks.

Wiet Zaden Ontkiemen In Een Kweekkas

Wiet Zaden Ontkiemen In Een Kas
De laatste methode die ik hier bespreek vereist de nodige hardware: een propagator en steenwolpluggen. Een propagator is een soort minikasje. Steenwolplugjes zijn blokjes steenwol waarin je de zaadjes laat ontkiemen, ze zijn bij iedere growshop te koop. Haal steenwol in ieder geval NOOIT bij de doe het zelf-winkel! De grote voordelen van het gebruik van een propagator zijn de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en de temperatuur te reguleren. Water de steelwolpluggen goed in en leg de wiet zaden erop, een zaadje per plug. Laat de plantjes in de propagator staan tot ze zo’n vijf tot tien centimeter groot zijn, daarna zet je ze met steenwolplug en al, over in grotere potten. Met goede gefeminiseerde wiet zaden vergroot je je succes bij het ontkiemen!