Selecteer een pagina
In deze video zie hoe een van onze lekkerste sativa hybriden gekweekt wordt. Sweet ‘N Sour heeft zijn naam aan de smaak te danken, deze soort heeft namelijk een intens fruitige smaak die ergens tussen ananas en zure grapefruit in zit. Sweet ‘N’ Sour is 80% sativa en is het resultaat van kruisingen tussen Mexican Haze, Princess, Skunk no.1 en Hawaiian Sativa. De planten in het filmpje groeien keihard en leveren uiteindelijk prachtige driehoekige wiet toppen op, waaraan goed te zien is dat deze soort vooral een sativa achtergrond heeft.

Ronsons kweekt 5 vrouwelijke zaden op en topt ze op dag 16. Door de planten te toppen blijven de planten op de hoogte die de kweker wil en worden ze veel voller. 4 Dagen later wordt de bloeifase ingezet en is er te zien dat de planten na 8 dagen bloei nog een flink stuk groeien en de eerste tekenen van bloei vertonen. Na 28 dagen bloei zijn er overal in de plant colas die steeds voller worden, je ziet lange dunne sativa bladeren en gigantische toppen. Na 8 weken bloei zijn deze monsters klaar om te oogsten.

Ronsons merkt op dat deze soort vooral een intense hoofd-high veroorzaakt en een bijna psychedelisch effect heeft. Een ouderwetse sativa waar je vooral van gaat (glim)lachen en eten. Sweet ‘N Sour is dankzij het hoge THC gehalte uitstekend voor energie, creativiteit en het opwekken van de eetlust. In totaal was de opbrengst na een kweekperiode van 105 dagen 414 gram.