Selecteer een pagina

Sweet ’n Sour Kweekverslag Door Master Kroblo

10 “Sweet ‘n Sour zaden van www.spliffseeds.nl, de beste 5 blijven over. Week de zaden voor 3 uur bij 24°C in een mix van Spa blauw / Rhizotonic. Stop de zaden vervolgens in “Performa” pluggen van Bio Ibo voor ontkieming. De zaailingen kunnen voor ruim een week groeien in deze pluggen. Deze pluggen zijn van te voren bewatert en moeten met een constante temperatuur van 24°C in een kweekbak. Met de zaden ongeveer 2mm onder het oppervlak onder 24 uur donker en 48 uur licht zullen de meeste zaden ontkiemen.

Ik gebruik de T-neon 150W voor de eerste groeiweek onder 18/6 (licht / donker). Als de zaailingen 1 week oud zijn, zijn ze klaar om in de bemestte “Supermix” bodem te gaan, ook beschikbaar gemaakt door www.bio-ibo.nl. Deze ondergrond bevat voedingsstoffen voor ongeveer 3 weken, dus extra voeding is niet nodig.

Week de wiet zaden 24 uur en bij 24c in een mix van Spa-blauw met Rhizotonic
Week de wiet zaden 24 uur en bij 24c in een mix van Spa-blauw met Rhizotonic
Dag 1, 65 uur nadat we begonnen zijn, zijn alle dames geboren.
Dag 1, 65 uur nadat we begonnen zijn, zijn alle dames geboren.
4 cannabis planten
Goede wortelgroei!
Na 24 uur duisternis is er al leven in de zaden.
Week de wiet zaden 24 uur en bij 24c in een mix van Spa-blauw met Rhizotonic
5 dagen oud, klaar om naar hun emmers van 11 liter te gaan.
5 dagen oud, klaar om in hun 11L potten gezet te worden
Sweet n sour pineapple
9 dagen oud, al 4 dagen in hun huis voor de komende 9 tot 10 weken.

Ik hoop dat de toppen zo groot worden als de ananas, ze hebben ook die smaak dus…

Dag 19 ( 24 maart 2014)

14 dagen in hun pot op 12/12, ik heb de bedekking verwijderd, de bladen zijn nu groot genoeg om zelf de grond in de schaduw te houden. Dit is ook de eerste keer dat ze wat te drinken krijgen in 14 dagen. Gewoon kraanwater van 27°C ( de Ph waarde is hier 5,8), met een beetje wortelstimulator. In de komende week zullen ze twee keer zo groot worden. Tekenen van bloei kunnen meestal worden gezien na de 4e week 12/12, dat is normaal voor planten uit zaad. De meisjes houden van hun 1000W zon, de temperatuur is 27,5°C met de lichten aan, 22°C in het donker.

De luchtvochtigheid is 40%, meer dan genoeg voor planten uit zaad. Klonen hebben een veel hogere luchtvochtigheid nodig, zaailingen niet. Nog steeds verbazingwekkend dat deze meisjes geoogst kunnen worden in ongeveer 60 dagen.

Dag 26

21 dagen op 12/12. Ze zijn al groter dan de ananas. Ik was verbaast om al bloei te ontdekken, ook mooie internodes. Het is een snelle bloeier. Ongelofelijk wat er allemaal gebeurt in 7 dagen, iedere keer weer.

Na een week start ik met wat bloei voeding, ze zien er tot nu toe gezond en groen uit. De temperatuur is 28°C in de zon en 22°C als ze slapen. Ziet er uit als een geweldige vakantie voor de meisjes.

Ze krijgen twee keer per week een douche. De laatste week voor ik start met het geven van additieven stop ik met de douches (het kan slecht zijn voor de bladeren), alleen cocktails van een ½ liter per dag, gevolgd door alleen water de volgende dag. Hangt een beetje af van het gewicht van de potten, als die nog wat zwaar zijn geef ik ze de volgende dag pas water. Het is namelijk… Droog ze niet uit maar verdrink ze ook niet!

Dag 33

28 dagen op 12/12, ze genieten nog steeds om de dag van een douche, behalve de dag dat ze wat bemesting kregen.

Ik start met 2.5 ml op 1 liter water, één keer per week, dan twee keer per week. Na 2-3 weken een dubbele dosis. Daarnaast voedingsstoffen ter bevordering van de bloei en PowerTop.

bio-g power booster
bio-g power top
De meisjes zien er goed en gezond uit, ze blijven nog steeds groeien. Ik hoop dat de toppen iedere week twee keer zo dik worden.

35 dagen 12/12

We gaan de zesde week van bloei in. Ik heb de dosis bemesting verdubbeld, en de meisjes hebben ook hun eerste voeding met 3 bloei gekregen en voor de dikte van de toppen Power Top. Dit zijn al de additieven die ze krijgen de komende 3 weken, daarna de laatste 2 weken alleen water:

Bio 3 & Bloem
Bio 3 & Bloem
Power Top
Power Top
Sweet n sour met Ananas
Sweet n sour met Ananas
Dag 47

42 dagen op 12/12.
Alle meisjes voelen zich goed, sommige hebben verschillende structuur van de toppen maar ze ruiken allemaal naar ananas/grapefruit.

De belangrijkste top links is zo groot als een 2 liter fles, de rechter meer als een grapefruit. Dat kan, het is één van de twee fruit smaken. Je kan de aroma echt goed ruiken als je de planten aanraakt en aan je hand ruikt.

sweet 'n sour 42 dagen op 12/12
sweet 'n sour 42 dagen bloei
Dag 54

49 dagen op 12/12. Niets te vertellen.

Ze doen het erg goed, ik denk nog zo’n 4 weken te gaan. Alles is nog prachtig groen, nog geen tekenen van herfst te bekennen.

Sweet 'n Sour 49 dagen op 12/12
49 dagen op 12/12
Dag 61

56 dagen op 12/12. De eerste tekenen van herfst zijn er, nog maximaal 3 weken te gaan. Dit is de laatste week van bio-flower en power top additieven. Ik bouw het al af, 1 dag gewoon water, 1 dag met additieven. De laatste 2 weken alleen water.

Sweet 'n Sour 56 dagen op 12/12
Sweet 'n Sour dag 61
Er groeit zelfs een top uit een blad ?? Ik draag al jaren een ketting met waar dat ook op gebeurt. Ik heb nooit geweten wat het was, nu eigenlijk nog steeds niet.
cannabis ketting
Bloem groeit uit een blad
Dag 68

63 dagen op 12/12, exact 9 bloeiweken, nog zo’n 2 te gaan. Ze zijn nog steeds erg gezond, en wat een grote opbrengst! Een erg dikke top op op 1, ter grootte van een ananas, en een erg lange top aan de ander, ter grootte van een honkbalknuppel, bijna 60 cm. Ze krijgen alleen nog gewoon kraanwater de laatste weken, iedere keer iets kouder eindigend met ijswater. De planten zullen denken dat de winter komt en zullen hun best doen om bemest te worden door door zo veel mogelijk THC te produceren.

sweet 'n sour 63 dagen 12/12
sweet 'n sour 68 dagen
Dag 75

Precies 10 weken 12/12, de honkbalknuppel plant is klaar om geoogst te worden. De trichomen zijn allemaal melkachtig, sommige plekjes verkleuren oranje/bruin. De ananas plant heeft nog een paar dagen nodig, ze heeft vooral duidelijke trichomen en een aantal (20%) zijn melkachtig. Ze zijn zeer makkelijk om te knippen en hebben zeer harde toppen. Sommige toppen hebben ook paarse kleuren. Ze lijken en ruiken erg fruitig , zoet, citrus.

sweet 'n sour geoogst
sweet 'n sour klaar om te drogen
Na 1 week drogen in het donker bij 25°C is het resultaat geweldig!

Het is een gigantische opbrengst, grote harde toppen van boven tot beneden en de smaak en geur zijn geweldig, echt de smaak van ananas.

Met dank aan Spliff Seeds, en bio-ibo.nl voor de perfecte ondergrond en additieven!