Selecteer een pagina

In deze video van Medical Marijuana Cure leert u hoe u kunt zien of uw wiet toppen goed gespoeld zijn. Spoelen is het proces waarbij ervoor wordt gezorgd dat er tegen het einde van de bloeiperiode geen voeding meer in de plant aanwezig is. Dit is erg belangrijk omdat de aanwezigheid van resten voeding veel invloed kan hebben op het effect en de smaak van wiet toppen. Bovendien is spoelen van belang voor de gezondheid aangezien het inhaleren van overgebleven voeding mogelijk schadelijk is.

Er wordt uitgelegd hoe goed “curen” en spoelen van uw wiet toppen voor een optimale smaak en effect kunnen zorgen. Als een wiet plant niet goed gespoeld is zijn de toppen vaak niet alleen minder lekker, maar is de rook ook veel scherper. De as wordt dan zwart en steenkool-achtig, terwijl het normaal licht grijs hoort te zijn. Dit kan ook komen omdat het voor nieuwere kwekers vaak moeilijk is om te weten te komen welke cannabis voeding ze het beste kunnen gebruiken.

De reden dat resten voeding uit de planten gespoeld moeten worden is omdat voeding vaak zouten bevat die anders opgeslagen blijven in de plant. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u met een E.C. meter en PPM stick correct kunt meten of er zout opgeslagen is in de plant en hoeveel. Verder wordt er uitgelegd hoe u een plant kunt spoelen en hoe u met een as-test simpel kunt zien of het eindproduct goed gelukt is.