Menu
Geplaatst in autoflower wiet kweken

Tips Voor Het Kweken Van Autoflowering Wiet Zaadjes

Wij van Spliff Seeds hebben een lijst samengesteld met tips voor het kweken van autoflowering wiet zaadjes waarvan we hopen dat het mensen die voor het eerst dit type wiet zaadjes kweken helpt de beste resultaten te boeken. Ondanks dat het kweken van autoflowering Cannabis zaadjes in veel opzichten lijkt op het kweken van andere soorten, zijn er een aantal omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat je het maximale uit autoflowering wiet zaadjes kan halen. Ak Automatic Snelste Autoflowering

Het ontkiemen van autoflowering wiet zaadjes

Een van de belangrijkste dingen die je moet weten van autoflowering wiet zaadjes is dat je ze moet ontkiemen in dezelfde pot als waar ze hun hele levenscyclus in zullen blijven. Op deze manier zorg je er voor dat de planten zo min mogelijk stress ondergaan. Hoe minder stappen je ondergaat met de autoflowering zaden hoe beter aangezien je zo minder kans hebt om de plant te stressen. Stress kan er namelijk zeker bij autoflowering soorten voor zorgen dat ze een stuk minder snel groeien.

#1 - Het eerste wat je moet gaan bedenken is in wat voor maat pot je de plant gaat zetten. Wij raden een 20 liter pot aan voor de gehele levenscyclus van de autoflowering wietplant. Nogmaals, dit is om zo min mogelijk stress te veroorzaken voor je plant.tip 1 voor autoflowering wiet zaden gebruik een 20 liter pot.

#2 - Als je eenmaal een pot hebt gekozen moet je gaan uitzoeken wat voor medium je gaat gebruiken. Wij adviseren een lichte grondloze mix te gebruiken, zo weet je zeker dat de mix weinig toegevoegde voedingsstoffen bevat en een luchtige ondergrond heeft voor de wortels.Tip 2 voor autoflower wiet zaden:gebruik een licht substraat dat weinig voeding bevat.

#3 - Vul je pot met je lichte grondloze mix naar keuze en maak deze vochtig met gewoon water met een pH van tussen de 6.5 en 7 tot het geheel nat is. Ik laat de bevochtige pot meestal een aantal uur (6 of meer) staan om er voor te zorgen dat alle lucht die nog in de pot zit gesetteld is.Tip 3 voor autoflower wiet zaden:gebruik water met pH 6,5-7

#4 - Nadat de mix de kans heeft gehad om te settelen, druk je een klein gaatje in het midden van je pot (niet meer dan 1cm diep), laat je Spliff Seeds autoflowering wiet zaadje naar keuze in het gat vallen en maak het gaatje dicht.Tip 3 voor autoflower wiet zaden plant je zaadje direct in de pot.

#5 - Vervolgens neem je een stuk plastic folie om die pot mee af te dekken, hiermee creëer je je eigen kweekkas. De hoge luchtvochtigheid helpt je wietzaadjes om te ontkiemen.Tip 3 Voor Autoflower Wiet Zaden bedek de pot met plastic folie.

#6 -  Als je pot eenmaal is bedekt met folie kan je deze plaatsen in je kweekruimte met de lichten 18 uur aan en 6 uur uit. Ondanks dat het internet vol staat met verschillende lichtschemas wisselend van 16 tot 24 uur licht per dag, raden wij toch echt aan om het gewoon bij 18 uur licht en 6 uur donker te houden voor de meeste van onze autoflowering zaden om onnodige stress te voorkomen. We hebben wel ontdekt dat sommige van onze zaden beter presteren onder 20 uur licht 4 uur donker. Door je autoflowering planten minimaal 4-6 uur rust te geven per dag help je de groei van je planten te bevorderen. Na een periode van 24-48 uur, kan je gaan kijken of de zaadjes al boven de grond zijn gekomen. De meeste zaadjes zullen ontkiemen binnen 72 uur of minder.Tip 6 voor autoflower wiet zaden kweek minimaal 18/6 van begin tot het eind.

#7 - Als het autoflowering zaadje eenmaal volledig is ontkiemd is het tijd om de folie te verwijderen zodat de plantjes zich volledig kunnen ontwikkelen.Tip 7 voor autoflower wiet zaden verwijder het plastic zodra de plant ontkiemt.

De vegetatieve fase van je autoflowering wiet planten

Er van uitgaande dat je autoflowering zaadjes goed zijn ontkiemd tot een zaailing, is het tijd om je te concentreren op de vegetatieve fase van de levenscyclus van je wiet plant. Zoals we al eerder hebben vermeld houdt een autoflowering plant van een luchtige grondloze mix met weinig toegevoegde voedingsstoffen. Aangezien de grond al in eerste instantie bevochtigd is hebben je zaailingen ongeveer de eerste 7 dagen geen extra water nodig. Na deze 7 dagen kan je beginnen met het controleren van het vochtgehalte van je pot door deze gewoon op te tillen. Als het water nodig heeft zal je merken dat de pot een stuk lichter is dan nadat je de eerste keer water hebt gegeven.

#8 - Het beste is om de eerste 12-14 dagen pH neutraal water zonder extra voeding te gebruiken, hierdoor kan je voedingstoffen gebruiken zonder bang te zijn voor te veel voeding. Na een periode van minimaal 14 dagen kan je beginnen met een lichte voedingsstof om de groei van je autoflowering plant te stimuleren. Zorg er voor dat je de plant geen schade aan doet door de geadviseerde hoeveelheid van de fabrikant minimaal te halveren. 

Als de voedingsstoffen fabrikant bijvoorbeeld 20-30 ml per liter pH neutraal water adviseerd, adviseren wij om 10-15 ml per liter pH neutraal water te gebruiken. Als je merkt dat de gezondheid van je plant achteruit gaat verlaag je de hoeveelheid voedingsstoffen totdat de gezondheid van de plant weer vooruit gaat. Als je planten gezond blijven, gebruik dan de hoeveelheid voedingsstoffen die je op dat moment gebruikt voor de daaropvolgende 2 weken. Hierna kun je overgaan op wiet voeding die bedoeld is voor de bloeifase van de plant.Tip 8 voor autoflower wiet zaadjes gebruik de helft van de geadviseerde voeding

De bloeifase van je autoflowering wiet plant

Na een groeiperiode van slechts 3 weken zal je autoflowering wiet plant beginnen met bloeien. Sommige soorten zullen er iets langer over doen, waar andere juist al wat eerder beginnen, maar 3 weken is gebruikelijk voor autoflowering wiet planten om te beginnen met bloeien. In deze periode zul je merken dat je autoflowering planten enorm snel zullen gaan groeien. Afhankelijk van welke autoflowering wiet zaden je hebt gekozen zul je merken dat ze verdubbelen in omvang in de komende paar weken terwijl de toppen zich beginnen te ontwikkelen.

Het is niet nodig om de hoeveelheid bloei voedingsstoffen die je je autoflowering wiet plant geeft per bewatering te verhogen. Behalve als de plant verschijnselen van ondervoeding begint te tonen. Als dit het geval is verhoog de hoeveelheid wiet voeding die je per liter pH neutraal water geeft een klein beetje. 

#9 - Het groeitempo van autoflowering wiet zaadjes variëert van soort tot soort. Maar de meeste autoflowering wiet planten zijn meestal klaar om te oogsten na een periode van 65-75 dagen, waarbij sommige soorten iets eerder en andere iets later klaar zijn. We raden aan om de hoeveelheid voedingstoffen vanaf ongeveer de 55ste dag te verlagen naar ongeveer 25% of minder van de aanbevolen hoeveelheid door de fabrikant om te beginnen met het spoelen van de plant.
Tip 8 voor autoflower wiet zaden gebruik de helft van de geadviseerde voeding

 

#10 - Vervolgens geef je de laatste 10 dagen alleen nog maar pH neutraal water. Deze methode zorgt ervoor dat alle achtergebleven voedingsstoffen en zouten uit de wortels worden gespoeld waardoor je eindproduct een betere smaakt krijgt.Tip 10 voor autoflower wiet zaden gebruik de laatste 10 dagen alleen water.

Het is oogsttijd

Alles wat nu nog hoeft te gebeuren is het snoeien van de plant, het drogen van de toppen en natuurlijk weer nieuwe autoflowering wiet zaadjes, of andere vrouwelijke wiet zaden, te bestellen bij Spliff Seeds om het kweekproces weer opnieuw te doorlopen!

#11 - Omdat je bij autoflower soorten de lichtcyclus nooit verandert is het ook mogelijk om “continu” te oogsten. Bij deze strategie zorg je ervoor dat je planten bijvoorbeeld een maand uit elkaar gezaaid worden, zodat je elke maand een plant kan oogsten. Buiten wiet kweken met autoflower zaden is ook aan te raden, aangezien je meerdere keren per jaar kan oogsten als je timing maar goed is! Tip 11 voor autoflower wiet zaadjes kweek continue en oogst meerdere keren per jaar.

Ga naar boven