Selecteer een pagina

Wiet drogen staat centraal in deze korte video van de legendarische kweker Jorge Cervantes. Hij legt aan de hand van een aantal voorbeelden in zijn grote droogruimte uit hoe je je wiet toppen moet drogen, maar ook wat je moet vermijden. Deze makkelijk te volgen video legt elk onderdeel van wiet drogen uit en vergelijkt ook verschillende methodes met elkaar.

Wiet drogen met droognetten

Deze video behandelt twee verschillende manieren van wiet drogen: het simpelweg ondersteboven ophangen van wiet takken en het gebruik van droognetten. Droognetten kunnen makkelijk opgehangen worden en zijn heel goed voor de luchtstroom om de wiet toppen heen. Het is goed mogelijk om meerdere droognetten in dezelfde ruimte te gebruiken, in de video kun je zien dat Jorge veel netten heeft hangen die allemaal vol liggen met drogende wiet toppen. Terwijl Jorge een rondleiding geeft tussen zijn droognetten benadrukt hij nog eens dat het bij wiet drogen erg belangrijk is om de datum en tijd waarop er begonnen is goed bij te houden. Het is vaak verstandig om je verschillende soorten cannabis en verschillende oogsten niet samen te drogen.

Handwerk bij de laatste knipbeurt

Wiet drogen is erg afhankelijk van hoe netjes de toppen geknipt worden, dit proces gaat vaak het best als je het met de hand doet. Jorge laat een wiet top zien die met een machine geknipt is en daarna nog met de hand is bijgewerkt. Deze laatste stap zorgt voor het verschil tussen strakke compacte en lelijke luchtige wiet toppen. Wiet drogen kan wel 10 dagen duren, dus is het belangrijk om de tijd te nemen om al je wiet toppen netjes te trimmen.

Temperatuur speelt een grote rol bij wiet drogen

Bij het drogen van cannabis is het essentieel om voor ideale omstandigheden in de droogruimte te zorgen. Jorge Cervantes legt uit dat een paar belangrijke voorwaarden hiervoor een temperatuur van ongeveer 25°C en een luchtvochtigheid van ongeveer 50% zijn. Bij wiet drogen is het ook belangrijk om schimmel tegen te gaan, dit doe je door te zorgen voor een goede luchtstroom. Jorge benadrukt dat er ruimte moet zijn voor lucht tussen drogende wiet toppen en dat dit in zijn opzet optimaal gedaan is. Lees voor meer informatie onze stap voor stap handleiding over wiet drogen.