Selecteer een pagina

De Basis: Wiet Knippen

Wiet knippen kan een tijdrovend proces zijn, maar het is uiteindelijk bepalend voor hoe mooi je toppen er uit zullen zien. In deze video van “The School of Hard Nugs” wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je wiet planten het beste knipt en trimt.

Klaar om te knippen

Wiet knippen is voor een cannabis kweker hetzelfde als wanneer een boer zijn oogst binnenhaalt. Het is een van de laatste stappen voordat je het eindproduct hebt en veel mensen willen deze stap dan ook zo snel mogelijk uitvoeren. In de video wordt uitgelegd dat geduld een schone zaak is en dat het belangrijk is om dit karwei secuur uit te voeren. Gedurende de video wordt er ter instructie een wiet top van begin tot eind getrimd.

Stap 1: Wiet Knippen – Verwijder de grote bladeren

Trimming step 1
Tijdens dit deel van de video wordt uitgelegd hoe je begint met wiet knippen. De knipper legt uit dat je eerst de grote bladeren moet verwijderen en doet dit voor met behulp van een schaar. Bij wiet knippen is het belangrijkste doel om alle bladeren waar géén trichomen op zitten te verwijderen.

Stap 2: Wiet Knippen – Trim de kleine bladeren

Trimming step 2
De knipper legt uit hoe hij bij wiet knippen de kleine bladeren zorgvuldig bewaart. Deze kleine bladeren worden ook wel “sugar leaf” genoemd omdat ze wél trichomen hebben en het daardoor kan lijken alsof er een laagje suiker op de bladeren zit. “Sugar leaf” is goed te gebruiken in eten, olie en voor andere extracties. Bij het trimmen van deze kleine bladeren is het de bedoeling dat je de wiet toppen netjes “bijpunt” zodat ze er mooi uitzien. Gebruik hiervoor altijd een goede schaar en doe dit niet te haastig!

Stap 3: Wiet Knippen – Ophangen en drogen

Trimming step 3
Zodra je alle bladeren van de plant afgehaald hebt, hou je een netjes gemanicuurde wiet plant of top over die klaar is om op te hangen. De knipper legt uit hoe je dit het beste aan kan pakken en laat een paar van zijn eigen drogende Cannabis planten zien. Volg deze drie simpele stappen en wiet knippen kan niet meer fout gaan! Lees ook: stap voor stap handleiding wiet knippen.