Selecteer een pagina
Geef iemand een handvol goede wiet zaden en hij kan de rest van zijn leven zijn eigen wiet kweken. Dit simpele feit is de basis van een concept dat ‘overgrowing the government’ wordt genoemd. Zolang cannabis verboden is, is elke wietkweker in feite een politieke activist

Wiet Zaden & Wiet Teelt

In verschillende opzichten zijn wiet zaden de oorsprong en de brandstof van de cannabiscultuur. Dankzij de pioniers van de wietteelt, die in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig van de vorige eeuw wietsoorten gingen kruisen, hebben we nu keus uit een overweldigend aanbod van soorten.

Wiet Zaden & Stekken

Kwekers die beginnen met wiet zaden in plaats van stekken, krijgen sterkere en gezondere planten. Als ze geen vrouwelijke maar traditionele wiet zaden gebruiken, kunnen ze bovendien hun eigen zaden maken. Vergeet niet dat één bestoven cannabisplant met gemak 500 wiet zaden kan produceren.

Wiet Zaadje Close Up

Spliff Seed Bank

De pioniers van de wiet zaden industrie wilden de wereld bombarderen met zaadjes. Een geweldig idee, dat buitengewoon succesvol is gebleken. Vandaag de dag kweken meer mensen dan ooit, over de hele wereld, hun eigen wiet. Het is niet moeilijk en het is vooral erg leuk

Cannabis Voor Medicinale Doeleinden

Hoe meer we te weten komen over deze wonderbaarlijke plant, hoe belangrijker en nuttiger het is om over een grote variatie aan soorten te beschikken. Dat we die variatie hebben, danken we aan de pioniers van de zaden industrie, die over de hele wereld zaden verzamelden en zo cannabissoorten voor uitsterven behoedden.

Langzaam maar zeker komt de waarheid naar buiten over de medicinale kwaliteiten van de verschillende cannabinoïden in de cannabisplant. Recent onderzoek bewijst dat cannabinoïden daadwerkelijk kankercellen kunnen doden.

Wiet Zaden Voor De Revolutie!

De ‘groene revolutie’ die meer dan veertig jaar geleden in Californië begon, is niet te stoppen. Uiteindelijk zullen we alle regeringen ‘omver kweken’ en hen dwingen een historische fout recht te zetten: het internationale verbod op cannabis. Wiet zaden zijn de brandstof van deze revolutie.

Derrick Bergman is journalist, fotograaf en woordvoerder van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC)